Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

У Херсоні шукають донорів крові 2+ групи для лікування важкохворого пацієнта

Мешканців Херсона закликають здати кров 2+ групи для важкохворого пацієнта. Зробити це можна в Херсонському обласному центрі служби крові з понеділка по п’ятницю, 8:00-12:00 – повідомляє  ДонорUA.

Загалом цього тижня про дефіцит донорської крові повідомили 6 міст. Потреби у крові змінюються щодня, і щодня донори рятують тисячі життів. Реєструйтеся на ДонорUA та отримуйте сповіщення, коли знадобиться саме ваша кров.


«З усієї України донорську кров регулярно відправляють на фронт для порятунку поранених у стабпунктах. Вона щодня потрібна людям з тяжкими захворюваннями, пацієнтам під час операцій, мамам під час важких пологів. Потребують її й наші захисники, що відновлюються після поранень. Запас крові має бути постійним і на випадок обстрілів, адже російська ракета може прилетіти в будь-який момент у будь-який куточок України, і тоді на пошук донорів для поранених уже не буде часу», — розповідає Ірина Славінська, співзасновниця ДонорUA та Президентка ГО «Всеукраїнська асоціація донорів України».
Цього тижня особливо потрібні донори крові таких груп:
  • Херсон: 2+
  • Рівне: 3+, 3-
  • Дніпро: 2+
  • Нікополь: 2+
  • Одеса (Обласна дитяча лікарня): всі групи та резуси
  • Миколаїв: всі групи та резуси
Як визначаються потреби у крові?
Координатори ДонорUA напряму контактують з лікарнями, центрами крові та волонтерами по Україні, а також відстежують відповідні запити у соцмережах за допомогою системи моніторингу YouScan.
Крім того, ми отримуємо від пацієнтів та їхніх рідних запити на адресну допомогу. Так, протягом 2022-2023 років ми обробили понад 900 таких запитів, а за весь час існування платформи — понад 7500. Ця інформація також допомагає формувати статистику потреб крові в окремих регіонах. Один реципієнт може потребувати 5-7 донорів, і таких пацієнтів у лікарнях міста можуть бути десятки, а інколи й сотні.
Як здати кров?
  • Зареєструйтеся на сайті ДонорUA, заповніть свої дані та заплануйте донацію на зручний день у календарі в особистому кабінеті.
  • Ознайомтеся з переліком тимчасових і абсолютних протипоказань, аби знати, чи можна вам бути донором, а також правильно підготуйтеся до донації.
  • Після процедури завантажте довідку про донацію в особистому кабінеті, аби скористатися бонусами для донорів.
Кожна третя людина хоча би раз у житті потребує переливання крові. Після повномасштабного вторгнення рф потреби у крові по Україні зросли на 60%, але і до цього 2/3 пацієнтів не отримували її вчасно або взагалі. Одна донація крові здатна врятувати три життя, й абсолютна більшість повнолітніх людей можуть бути донорами. Долучайтеся — ваша кров переможе!
Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН