Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Колектив Київського національного університету імені Т. Шевченка відзначає 190 років заснування закладу

 Привітання з 190-річчям заснування Київського національного університету імені Тараса  Шевченка  опублікував ректор – Володимир  Бугров.


Дорога університетська родино!
Викладачі, здобувачі, випускники!

15 липня ми відзначаємо 190-річчя від дня урочистого відкриття Університету. Університету, що став для Києва серцем, навколо якого завирувало життя. Університету, що зробив Київ центром інтелектуального спільноти. Університету-легенди, Університету-мрії, Університету-флагмана. За ці 190 років яких лише лихоліть не проносилося над його величним Червоним корпусом… «Utilitas, Honor et Gloria» – казали собі його сподвижники й працювали з користю для суспільства; дбаючи за честь, примножували славу свого народу й країни.


Університет вистояв, пройшов крізь численні історичні бурі та грози, зумів сформувати й утримати власну традицію, вибудувати свій інтелектуально-духовний простір, у якому завжди жили найсвітліші ідеї, найвеличніші відкриття. Саме з ним пов’язані тисячі найвидатніших представників вітчизняної науки та вищої школи, сотні відкриттів світового рівня, великі ідеї суспільного прогресу. Його обирають достойні й талановиті, яким Університет дає можливість стати лідерами у професії та суспільному житті. Яскраве свідчення цього – видатні професори, талановиті студенти, успішні співробітники й славетні випускники, які формують інтелектуальну еліту не лише України, а й світу.


190-річна історія Університету тісно вплетена в найважливіші державотворчі процеси України, де він – не лише їх свідок, а й безпосередній учасник. Разом з усім українським народом ми працюємо на велику Перемогу України, на користь їй, задля честі високого імені та задля слави минулих, сучасних і прийдешніх поколінь.


Упевнений, що Київський університет був, є і буде генератором прогресивних ідей в Україні, двигуном її суспільного розвитку, джерелом її найвагоміших наукових відкриттів. Запорука впевненості – 190-річний історичний досвід, глибока гуманістична традиція, гармонійно поєднана з інноваціями, та згуртована наполеглива праця університетської родини!
День урочистого відкриття Університету відзначаємо в День Української Державності. І Державність й Університет пов’язані з іменем Володимира Великого. Для Української держави він – уособлення тисячолітньої традиції та розбудови, для Університету – перший духовний лідер. Нехай відчуття приналежності до великої держави, величної історії, світового поступу дає нам сили у непростій боротьбі, мудрість та далекоглядність! Переможемо!
 Слава Україні! Vivat academia!
  Володимир  Бугров, ректор КНУ імені Тараса Шевченка.
Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН