Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Ректорка ХНТУ Олена Чепелюк взяла участь у польсько-українській школі з розвитку вищої освіти

 У липні проходила Польсько-українська школи FRP стратегічного управління у вищій освіті, до якої доєдналася Олена Чепелюк, ректорка ХНТУ – Херсонського національного технічного університету.
До заходу долучився іі заступник міністра науки і вищої освіти Польщі Анджей Шептицьки, який  в своїй промові підкреслив важливість підтримки, яку польські університети надають українським студентам та науковцям.
“Така підтримка та розуміння допоможуть долати виклики, з якими стикається українська вища освіта. Водночас він наголосив на важливості підтримки прагнення українців повернутися додому після війни. Спільні зусилля польських та українських освітніх установ сприятимуть здобуттю українськими студентами та науковцями необхідних знань і досвіду для відбудови своєї країни”, – зазначила Олена Чепелюк.
Заступник міністра також виступив модератором Панельної дискусії «Польща – Україна: перспективи нових відносин і спільних дій університетів обох країн у боротьбі з новими викликами» (учасники: Єжи Лис, Станіслав Ніколаєнко, Богуслав Пацек, Ігор Цепенда, Януш Уріш).
“Однією з головних тем обговорення стали спільні проєкти між польськими та українськими університетами. Ця співпраця спрямована на створення умов для розвитку науки та освіти в обох країнах, а також на підтримку українських студентів і науковців у цей складний для України час”, – додала ректорка.
 Читайте на сайті інформаційного видання “Український південь”:
Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН