Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

У посольстві Великої Британії у Польщі науковці ХДУ презентували документальне видання про окупацію Херсона

Ректор ХДУ Олександр Співаковський разом з проректоркою з міжнародної, соціально-гуманітарної й науково-педагогічної роботи Аллою Цапів перебуває з робочим візитом у Польщі на запрошення ініціативи «Twinning», що була створена британською консалтинговою компанією у сфері вищої освіти Cormack Consultancy Group за підтримки організації «Університети Великої Британії”, – повідомили в пресцентрі ХДУ.
Представники ХДУ – учасники конференції на честь другої річниці партнерства українських університетів із закладами вищої освіти Великої Британії.

4 липня провели день з професором Anthony Manning, амбасадором нашого партнерства в Університеті Кент (Велика Британія), з яким у нас завдяки проєкту «Twinning» встановилися не просто ділові, а дружні відносини.

“Для мене велика честь була презентувати наукове документальне видання Херсонського державного університету «Літопис цивільного спротиву Херсона у вимірах повномасштабної агресії росії проти України у 2022 році» (автор – професор Олександр Черемісін). Адже маємо вже низку проведених заходів, прикладів мобільності студентів та викладачів ХДУ, під час яких ми системно розповідали спільноті університету у Кентербері правду про події, що відбуваються в Україні та про розуміння нашої місії документування історії, свідками якої ми є”, ­– зазначив Олександр Співаковський.

 

У межах конференції відбулася надзвичайна важлива подія: у посольстві Великої Британії у Польщі зустрілись учасники проєкту «Twinning» -– українські та британські університети-партнери. З вітальним словом до присутніх звернулися представники посольства, а також ініціатор проєкту «Twinning» Чарльз Кормак.

“Насправді на рівні двох держав маємо дуже позитивні результати співпраці за два роки. Вдалось встановити понад 100 українсько-британських партнерств, підписати більше 80 довгострокових угод про співпрацю, надати фінансування 33 українським університетам для реалізації українсько-британських наукових проєктів, залучити більше 12000 українських студентів до безкоштовного вивчення англійською мови, сприяти наданню університетам понад 30 тонн матеріально-технічної допомоги, заснувати 10 нових програм подвійних дипломів та підтримати інші види діяльності”, – прокоментував ректор ХДУ.

5 липня, на учасників чекає насичений робочий день за програмою, а окремо очікується презентація нових програм і напрямів співпраці у межах ініціативи «Twinning».

 

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН