Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Прокурори Херсонщини в апеляції відстояли максимальне покарання «заступниці» окупаційного голови Голої Пристані

За принципової позиції прокурорів Херсонської обласної та Скадовської окружної прокуратур суд апеляційної інстанції призначив покарання у виді 10 років позбавлення волі жінці, яку визнано винною у колабораціонізмі (ч. 5 ст. 111-1 КК України). Також її позбавлено права обіймати посади в органах державної влади, державного управління та місцевого самоврядування строком на 15 років, та з конфіскацією всього особистого майна, – повідомляє Скадовська окружна прокауратура
Прокурори довели вину мешканки м. Гола Пристань, яка реалізуючи свої політичні амбіції, у травні 2022 року обійняла посаду так званого «першого заступника голови військово-цивільної адміністрації Голопристанської міської територіальної громади Скадовського району Херсонської області».
Засуджена звільняла та призначала керівників навчальних установ, впроваджувала освітні стандарти рф. Схиляла місцеве населення до співпраці з ворогом, організовувала культурно-масові заходи у підтримку держави-агресора.
Вироком Теплодарського міського суду Одеської області за наслідками спеціального судового розгляду жінці було призначено покарання у виді  7 років позбавлення волі.
Не погодившись із вказаним вироком, прокурор оскаржив його в апеляційному порядку з підстав невідповідності призначеного судом покарання ступеню тяжкості кримінального правопорушення та особі обвинуваченого внаслідок м’якості.
Рішенням суду апеляційної інстанції скаргу прокурора задоволено та призначено жінці максимальне покарання.
Джерело – Скадовська окружна прокауратура.
Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН