Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Підприємці Херсонщини сплатили до державних спеціальних фондів майже 38 мільйонів гривень

За інформацією управління економічного аналізу Головного управління ДПС у Херсонській області, Автономній Республіці Крим та м. Севастополі, з початку цього року підприємці Херсонщини сплатили майже 38 мільйонів гривень єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування, – повідомляє пресслужби податкової

Питома вага внесених бізнесменами коштів у загальній сумі надходжень єдиного внеску складає 1,9%, що на 0,4% перевищує показник попереднього року.

Наразі норми законодавства дозволяють підприємцям не нараховувати та не сплачувати ЄСВ за себе з 1 березня 2022 року до припинення або скасування воєнного стану в Україні та протягом дванадцяти місяців після припинення або скасування воєнного стану. Водночас, розуміючи важливість своєчасної сплати єдиного внеску на формування власного страхового стажу та забезпечення державою соціальних виплат, херсонські бізнесмени наростили його відрахування.

Додамо, що херсонський бізнес працює в надскладних безпекових умовах. Попри ризик для власного здоров’я та життя через постійні обстріли, суб’єкти господарювання продовжують брати посильну участь у відновленні економіки, підтримці життєдіяльності регіону та наповненні бюджетів усіх рівнів.

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН