Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Співробітники ХДМА взяли участь в Українському морському форумі в Лондоні

 Український морський форум був організований Профспілкою робітників морського транспорту України за підтримки Міжнародної федерації транспортників (ITF) та Державної служби морського та внутрішнього водного транспорту та судноплавства України. Представники ХДМА – завідувач кафедри судноводіння ХДМА, капітан далекого плавання Дмитро МАКАРЧУК та старший викладач кафедри судноводіння ХДМА, капітан далекого плавання Сергій ДУДЧЕНКО  взяли участь у форумі,  – повідомляє пресслужба вишу.
 Захід відбувся у Лондоні. Український морський форум  став важливою платформою для обговорення майбутнього української морської індустрії та зміцнення міжнародної співпраці.
Основна тема заходу – «Українські моряки – ваші професійні партнери для безпечного судноплавства».
Метою Форуму було обговорення стратегічних напрямів розвитку морської галузі, визначення ключових викликів та можливостей України як найважливішого постачальника висококваліфікованих, мотивованих і талановитих морських професіоналів, а також формування спільного бачення сталого розвитку сектора в умовах сучасних глобальних викликів.

Учасниками Форуму стали офіційні особи Міжнародної федерації транспортників (ITF), Міжнародної морської організації (IMO) та постійні представники низки держав при ІМО, Міжнародної організації праці (ILO), представники морської світової індустрії, провідних судновласників та їх асоціацій, морських навчальних закладів, профспілкові та благодійні організації моряків.


На відкритті Форуму з вітальними словами виступили Генеральний секретар ІМО Арсеніо ДОМІНГЕС, Генеральний директор Міжнародної організації праці (МОП) Гілберт Ф. ХОНГБО, Генеральний секретар ITF Стівен КОТТОН та Голова ПРМТУ Олег ГРИГОРЮК.


У своїх виступах вони наголосили на важливості об’єднання морської спільноти, на необхідність міжнародної солідарності та підтримки України в складні часи, на вагомі внески українських моряків у роботу морської індустрії, на значні кроки міжнародних партнерів та їх важливу роль у підтримці українських моряків і працівників морського транспорту в непростих умовах.
Фото- ХДМА.
Дивіться відео про День відкритих дверей Херсонської державної академії:

 

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН