Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Студенти-медики ХДУ успішно склали інтегрований тестовий іспит

Днями 17 здобувачів вищої освіти першого (бакалаврського) рівня спеціальності 227 Фізична терапія та ерготерапія Херсонського державного університету складали інтегрований тестовий іспит (ЄДКІ), – повідомляє пресцентр ХДУ.

Зважаючи на безпекову ситуацію в Україні, захід відбувався в облаштованому в Прикарпатському національному університеті імені Василя Стефаника укритті. До імпровізованої  аудиторії студенти проходили лише після ідентифікації та перевірки працівниками поліції охорони на наявність заборонених технічних засобів.

Під час проведення іспиту оцінювався рівень фахової компетентності. Здобувачі вищої освіти відповідали на письмові тестові завдання з обстеження та контролю стану пацієнтів, про фізичну терапію та ерготерапію при різних нозологіях, безпеку життєдіяльності пацієнта під час проведення фізичної терапії, яку вони опановували впродовж чотирьох років.

 

Опечатані бланки тестових відповідей студентів перевірялися шляхом комп’ютерного сканування у Центрі тестування при Міністерстві охорони здоров’я України.

Також практично одночасно складали ЄДКІ 11 здобувачі фахової передвищої освіти за спеціальністю «Медсестринство» Генічеського фахового коледжу Херсонського державного університету.

“Пишаємось успіхами здобувачів медичного факультету Херсонського державного університету та нашого структурного підрозділу – Генічеського фахового коледжу!

Студенти-медики ХДУ показали фантастичний результат – 88,2 % склали іспит. Тобто лише 2 здобувачам не вистачило декілька балів для подолання порогу. Величина критерію «склав» становить для іспиту 42,0 % правильних відповідей. Середній показник по групі склав – 63.7 %. Одна студентка, а саме Катерина Арістова набрала 72 % правильних відповідей!

Також порадували й результати здобувачів Генічеського фахового коледжу ХДУ: з 11 студентів 8 склали іспит. Це гарний результат, який свідчить про високий рівень підготовки наших здобувачів та їхню неабияку працелюбність.

Успішне складання іспиту – це також й підтвердження авторитету та професіоналізму викладачів Генічеського фахового коледжу ХДУ. Чекаємо випускників на медичному факультеті ХДУ.

Ми пишаємося нашими студентами! Ніщо не завадило їм скласти іспит і показати такий високий результат. Так тримати!”, – підсумував ректор ХДУ Олександр Співаковський..

Читайте на сайті інформаційного видання “Український південь”:

У ХДУ відбувся перший розподіл студентів медичного факультету до інтернатури, – Співаковський

У ХДУ більше 1000 студентів та співробітників пройшли навчання з мінної небезпеки

Також дивіться на сайті інформаційного виданння “Український Південь”, як херсонські випускники  створили випускний танок:

 

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН