Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

У Херсоні 18 осіб докупили страховий стаж для призначення пенсій

За інформацією управління оподаткування фізичних осіб Головного управління ДПС у Херсонській області, Автономній Республіці Крим та м. Севастополі, від початку цього року 18 херсонців уклали договори добровільної участі в системі загальнообов’язкового державного соціального страхування, – повідомляє  пресслужба установи.

Такі договори укладають громадяни, яким не вистачає страхового стажу для призначення пенсій. Тобто особам, які не є застрахованими, держава надає можливість сплатити страхові внески на добровільних засадах і гарантовано отримати стабільний дохід у разі досягнення пенсійного віку.

Для укладення договору на майбутній період, треба подати заяву, копії трудової книжки і документа, що посвідчує особу, а також виписки із системи персоніфікованого обліку, де відображені відомості про заробіток, дохід, внески і стаж застрахованої особи. Термін дії договору – один рік. Сплата єдиного соціального внеску здійснюється щомісяця до 20 числа. Сума внеску не може бути меншою від мінімального розміру ЄСВ, який з 1 квітня 2024 року складає 1760 гривень.

Аби «докупити» стаж за попередній період, необхідно подати заяву із зазначенням періодів, яких не вистачає для призначення пенсії. За «минулий період» єдиний соціальний внесок сплачується у подвійному розмірі. Цього року це 3520 гривень за кожен місяць. Сума сплачується відразу за весь період.

Інформацію щодо укладення договору про добровільну участь можна отримати в загальнодоступному інформаційно-довідковому ресурсі, за телефонами «гарячих» ліній, які розміщені на сторінці відомства в мережі інтернет, або в центрі обслуговування платників за місцем реєстрації громадянина.

Читайте на сайті інформаційного видання “Український південь”:

Науковці і освітяни обговорили питання післявоєнного відновлення аграрної галузі Херсонщини

Також читайте:

Списання боргу споживачам за розподіл газу та його постачання за період окупації не буде, – Херсонгаз

Дивіться відео, як студенти і викладачі в Херсоні чинили спротив окупантам:

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН