Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

У Херсонській державній морській академії абітурієнтам розповіли про особливості вступної кампанії (відео)

Херсонська державна морська академія була створена  1834 році як училище торгового мореплавства, ХДМА після вісьмох реорганізацій має ІІІ-IV  рівень акредитації. Тисячі фахівців, підготовлених за майже двохсотлітню історію, зробили величезний внесок у розвиток вітчизняного та світового судноплавства.


“Цього року заклад відзначає  13-річницу присвоєння нзакладу статусу академії! Це ще одна віха розвитку морського вишу, яка свідчить про визнання наших невтомних зусиль, високий професіоналізм колективу та його відданість обраній справі, високий рівень підготовки кваліфікованих морських фахівців та вагомий внесок наших науковців у розвиток науки та освіти. Це значний шлях закладу із 190-річною історією, протягом якого академія має реальні здобутки та стала шанованим, найпрестижнішим навчальним закладом. Ми виховали не одне покоління талановитих фахівців, які роблять значний вклад у розвиток морської індустрії і нашої країни”, – зазначив Василь Чернявський, ректор ХДМА.

 У рамках вступної кампанії-2024 у закладі пройшов День відкритих дверей у змішаному форматі, це – можливість поставити питання адміністрації закладу про особливості цьогорічної вступної кампанії.
 Херсонську державну морську академію було реловано до Одеси в 2022 році, де вона успішно працює, надаючи можливість курсантам здобувати онлайн – теоритичні знання, офлайн – практичні навички, а також проходити плавальну практику.


Василь Чернявський, ректор ХДМА, звертаючись до абітурієнтів та їх батьків під час Дня відкритих дверей, зазначив, що  іноземні партнери активно долучаються  до освітнього процесу академії, у тому числі з надання можливості проходження студентами ХДМА практичної підготовки, яка є важливою компонентою для працевлаштування.


Крім того, керівник академії зауважив на значному аспекті діяльності академії – міжнародній співпраці та на успішній реалізації спільних проєктів за сприяння ITF SEAFARERS’ TRUST, компанії «Marlow Navigation» та з Професійною спілкою робітників морського транспорту України. З початком війни Литовська морська академія надала унікальну можливість курсантам випускних курсів з Херсона закінчити навчання в Клайпеді та отримати подвійні дипломи:

«Завдяки цьому вже майже 250 студентів отримали дипломи про вищу освіту ХДМА і ЛМА, засвідчили кваліфікацію професійного моряка та мають можливість успішно працевлаштуватися».
Разом з тим Василь Васильович зазначив важливість спільних проєктів Херсонської державної морської академії та Університету Плімуту (м. Плімут, Велика Британія).


Всі відповіді на питання абітурієнти можуть отримати звернувшись, до приймальної комісїї академії:

м. Одеса, вул. Канатна, 99.

тел.: +380(68)058-59-98, +380(98)396-74-54

Приймальна комісія коледжу: тел: +380(99)389-26-51
Приймальна комісія ліцею: +380(96)7056991 (Viber, Telegram)
E-mail приймальної комісії: pk@ksma.ks.ua

Переглянути відео з Дня відкритих дверйе  Херсонської  державної морської академії можна на ютуб-каналі інформаційного видання “Український Південь”:

Також читайте на сайті:

Херсонська державна морська академія провела День відкритих дверей

Історичний лист надійшов до ХДМА: родичі Тараса Шевченка навчалися у закладі

 

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН