Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

На ТОТ Херсонщини окупаційна влада заселяє у будинки місцевих жителів російських військових, – ЦНС

Депортація українців з ТОТ Херсонщини продовжується. На тимчасово окупованій частині Херсонської області знову фіксуються випадки, коли місцеві колаборанти виселяють із свого помешкання українців. Під різними приводами: евакуація через обстріли, загрози стихійного лиха чи просто лякають мобілізацією чи тюрмою,  – повідомляє Центр національного спротиву.

У звільнені квартири чи будинки місцеві поплічники окупаційної влади розселяють російських військових. До речі, це ще одна схема заохочення вступати в ряди армії загарбника – обіцянки вирішення житлових питань за рахунок захоплених територій та майна цивільного населення.

Окрім операції по переселенню тут спостерігається збільшення блок-постів на в’їзди у населені пункти окупованої Херсонщини.  Є випадки, коли ворог закриває  в’їзд у те чи інше село чи місто. Робиться це з метою приховування своїх злочинів та не дати можливість повернутися людям у свої помешкання.

Окупанти вдалися до практики депортації українців ще від початку повномасштабного вторгнення. Відомо, що загалом українців вже розселили до 55 регіонів рф.

Припинити депортації та геноцид українців ми зможемо тільки після повного звільнення наших земель від армії путіна. Володієш інформацією про подібні злочини – скидай її  сюди. Анонімність гарантуємо

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН