Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Російський снаряд поцілив у стіну будинку: херсонка про наслідки обстрілу (відео)

За добу 13 червня російські військові обстріляли 20 населених пунктів Херсонської області. Пошкоджені дев’ять приватних будинків. Також є влучання у заклад культури та приватний автомобіль. Через російську агресію одна людина загинула.

Об 11 годині 14 червня російські військові скинули вибухівку з дрона на територію фермерського господарства у Станіславі, повідомила пресслужба обласної прокуратури. Внаслідок атаки один чоловік загинув, другий отримав поранення.

Руйнування у кімнаті, в стіну якої поцілив російський снаряд. Херсон, червень 2024 року. Суспільне Херсон


13 червня о 21:20 російська армія обстріляла житловий район Херсона. Снаряд поцілив у стіну будинку місцевої жительки Єлизавети.

“От тут я сиділа на той момент. На мене скло посипалося. Чоловік у цей час був на веранді, воду пив. А я у залі в телефоні сиділа. І відразу купа диму, один вибух — і все”, — розповіла жінка.

Будинок у Херсоні після російського обстрілу 13 червня 2024 року. Суспільне Херсон


Єлизавета з чоловіком вирішили залишитись у будинку. Російський снаряд зруйнував стіну у спальні їх сина.

“Він тут із сім’єю жив. Зараз на роботі. Дома зараз не живе. Ось стіл, його ліжко, комод”, — далі жінка показує на діру у стіні, — “І ось воно — “задоволення”.

Наслідки російських обстрілів у Херсоні 13 червня 2024 року. Суспільне Херсон


Загалом минулої доби під російськими обстрілами були Херсон, Антонівка та Придніпровське, повідомив у Telegram начальник МВА Роман Мрочко. Не припиняла російська армія обстрілювати і Бериславський район. Атакували Нововоронцовську, Новоолександрівську, Милівську, Тягинську та Бериславську територіальні громади, розказав голова місцевої РВА Володимир Літвінов.

“Минулої доби російські військові скинули керовані авіабомби на населений пункт Зміївка Бериславської територіальної громади. Окрім цього, з реактивних систем залпового вогню та артилерії завдавали ударів по п’яти населених пунктах Бериславського району. Використовуючи безпілотні літальні апарати, атакували населений пункт Зміївка та Осокорівка. Внаслідок обстрілів пошкоджені житлові будинки та господарчі споруди жителів”, — повідомив Літвінов.

Подвір’я у Херсоні біля зруйнованої стіни будинку. Суспільне Херсон

Всього за минулу добу російська армія обстріляла 20 населених пунктів правобережної Херсонщини. Внаслідок скиду вибухівки з дрона загинув чоловік у Токарівці, розповів керівник пресофісу Херсонської ОВА Олександр Толоконніков.

“Пошкоджені дев’ять приватних будинків, автівка, будинок культури. Також росіяни вчора ввечері скинули вісім керованих авіабомб на населені пункти Херсонського та Бериславського районів. Зранку, точніше вночі, були атаки дронів. Пролітали над Херсонщиною дрони, які рухались у центр України. Нашими силами ППО був збитий один дрон, який впав у Бериславському районі. На щастя, загиблих та поранених від уламків немає”, — сказав Толоконніков.

Раніше Херсонська обласна прокуратура повідомляла, що військові РФ скинули вибухівку з дрона на фермерське господарство одного з населених пунктів Херсонської області.

Суспільне Херсон

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН