Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

У Херсоні СБУ повідомила про підозру псевдожурналісту окупаційної «ТРК» Таврія»

За матеріалами СБУ підозру отримав псевдожурналіст окупаційної пропагандистської телерадіокомпанії «Таврія», яка здійснює «медійну підтримку» агресії рф проти України на тимчасово окупованій території Херсонщини, – повідомляє пресслужюа установи.


За даними слідства, осередок російської пропаганди – «ТРК «Таврія» створено окупаційною владою під час захоплення росіянами обласного центру на базі херсонської філії Суспільного.
Цей «ресурс» був одним з перших рупорів, який створили окупанти у Херсоні, щоб узяти під контроль медіа сферу та лишити доступу херсонців до правдивої інформації.
СБУ встановила особу 30-річного місцевого мешканця, який під час окупації обласного центру підтримав загарбників та увійшов до редакції псевдокомпанії.


Призначений окупантами на посаду «журналіста» пропагандистського медіа ресурсу, чоловік поширював вигідну для окупаційної адміністрації рф інформацію для ілюзії її легітимності та позитивного іміджу.
У своїх телесюжетах він умисно нівелював події на захопленій росіянами Херсонщині. Зловмисник підігрував російській пропаганді та просував фейки, нібито українська влада покинула своїх громадян напризволяще. До того ж зрадник постійно запевняв херсонців про «повернення» у місто росії.


Слідчі Служби безпеки повідомили йому про підозру за трьома статтями Кримінального кодексу України:
• ч.1 ст. 110 (розповсюдження матеріалів із закликами до вчинення умисних дій з метою зміни меж території та державного кордону України на порушення порядку, встановленого Конституцією України);
• ч.3 ст. 436-2 (виправдовування, визнання правомірною збройної агресії російської федерації проти України, розпочатою у 2014 році, у тому числі шляхом представлення збройною агресії російської федерації проти України як внутрішнього громадянського конфлікту, та визнання правомірною тимчасову окупацію частини території України, вчинені слуховою особою, з використанням засобів масової інформації);
• ч. 6 ст. 111-1 (здійснення інформаційної діяльності у співпраці з державою-агресором або її окупаційною адміністрацією).
Перед деокупацією обласного центру разом з іншими зрадниками підозрюваний втік на лівий берег річки Дніпро і наразі продовжує «служити» на користь держави-агресора.
СБУ відомо його місце перебування, вживаються заходи для притягнення злочинця до відповідальності.
Викриття та документування протиправної діяльності проводили співробітники СБУ в Херсонській області за процесуального керівництва обласної прокуратури.
Возможно, это изображение ‎1 человек и ‎текст «‎الا УПРАВЛИННЯ УПРАВЛИННЯСБУКРАЙни СБ УКРАЁНИ в ХЕРСОНСЬКИИ ОБЛАСТИ ЗА МАТЕРЮАЛАМИ СБУ ПОВДОМЛЕНО ПРО ПИДОЗРУ ПСЕВДОЖУРНАЛИСТУ ПИДОЗРА IIIOEPA ОКУПАЦИЙНОЙ «<ТРК"ТАВРиЯ», яКИй ПОШИРЮВАВ АНТИУКРАЙНСЬК ФЕЙКИ‎»‎‎
Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН