Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

У ХДУ відбувся перший розподіл студентів медичного факультету до інтернатури, – Співаковський

Вперше у Херсонському державному університету відбувся розподіл випускників спеціальності 222 «Медицина» в інтернатуру на місця державного замовлення! Це знакова подія, адже це наш перший випуск за цією спеціальністю медичного факультету, – повідомив Олександр Співаковський, ректор ХДУ.

Була сформована комісія, до складу якої увійшли як представники ХДУ, так і представниця Міністерства охорони здоров’я України – Ольга Жмакіна. За процедурою всі претенденти були ознайомлені з положенням про інтернатуру та порядком проведення призову громадян на військову службу під час мобілізації на особливий період, а також з листом МОЗ щодо місць для підготовки в інтернатурі в розрізі спеціальностей. До цього здобувачі успішно склали Єдиний державний кваліфікаційний іспит (ЄДКІ), який містив два етапи – Крок-2 та ОСКІ. За результатами державного іспиту для кожного випускника був сформований конкурсний бал та згенеровано рейтинг по групі. Одна студентка не набрала декілька балів до потрібного порогу, тому матиме другу спробу, на яку вже зареєструвалася.
“Під час засідання комісії молоді медики обирали місця навчання в інтернатурі у послідовності, що відповідає рейтингу.Вітаємо випускників з їх вибором майбутньої траєкторії професійного розвитку! Бажаємо медичному факультету Херсонського державного університету на чолі з Igor Golovchenko успіху та розвитку!”, – додав Олександр Співаковський.
Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН