Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Ці люди не кликали росію. На цих людей напала росія і взяла їх у заручники! – Юрій Соболевський

 Про життя Херсонщини розповів очільник Херсонської обласної організації партії «Слуга Народу», перший заступник голови – керівник виконавчого апарату Херсонської обласної ради Юрій Соболевський.


У своєму дописі на сторінці у фейсбуку він наголосив, що інформаційний простір України перенасичений ворожим ІПСО. Саме тому Соболевський звернувся до тих, хто проживає за межами Херсонщини, і розповів, чим насправді живе область.


«Почну з того, і шкода, що про це потрібно нагадувати, що 2/3 Херсонської області в окупації. Це не просто життя під триколором, це щоденне виживання тих, хто з різних причин НЕ МОЖЕ виїхати. І не треба вішати ярлики, ніби люди лишаються там умисно. Та невелика частина людей, що лишається в окупації, щодня піддається переслідуванням через свою позицію, провокаційним обстрілам, щоб звинуватити ЗСУ, тотальній пропаганді, коли від інформаційного тиску закінчують життя самогубством або днями лежать непорушно, дивлячись у стелю. Це відсутність світла. Так, є населені пункти, які вже два роки без світла і води. Відсутність роботи й можливості годувати себе та родину. І про все це слід знати, говорити, мати завжди на думці. Ці люди не кликали росію. На цих людей напала росія і взяла їх у заручники!» – написав Соболевський про життя людей у тимчасовій окупації.


Він подякував усім, хто висвітлює життя херсонців в окупації, та закликав робити це й надалі.


Щодо життя звільненої частини області Юрій Соболевський написав таке: «Щодо іншої частини області – 1/3 звільнених територій. Думка «ну вас же звільнили» хибна у своєму розумінні. Бо ця частина області фактично є місцем бойових дій. Тут продовжується боротьба за виживання. Тут мінімальна активність бізнесу. Жити на цій території – щодня очікувати «прильоту». Це паркувати авто так, щоб не з боку річки. На рівні рефлексу – уникати відкритого простору і взагалі вулиці. Це безсонні ночі, бо ворог бʼє і вночі, а в останні тижні ще активніше. Це зорі, що рухаються, бо нічне небо, ніби трафік мегаполіса: дрони над містом – звична картина. Херсонщина зараз – це повномасштабна збройна агресія проти цивільних із важким озброєнням та без жалю боєприпасів. Це обстріли ДСНС і працівників комунальних служб. Атака на медичні заклади та швидкі, що їдуть на виклик. І одночасно Херсонщина – насправді місце незламних людей. Ми боремося за життя, за свою державу. Ми віримо у звільнення всіх людей та Перемогу».


 ПОЛІТИЧНА РЕКЛАМА
Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН