Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Нововоронцовку на Херсонщині відвідала делегація українських письменників

 Про це написали місцеві бібліотекарі в соцмережаж:
8 червня до нас завітали поважні гості з надзвичайно важливою місією. Команда письменників PEN Ukraine пише і розповідає на закордонних майданчиках про Україну, фіксує і доносить правду про злочини країни-агресорки до світової спільноти, волонтерить і допомагає тим, хто цього найбільше потребує.
Із червня 2022 року Український ПЕН організовує літературно-волонтерські поїздки на деокуповані та прифронтові території України. Кожна така їхня поїздка має на меті:
– давати відчуття контексту, розуміння, чим живе сьогодні країна;
– сприяти мережуванню і появі нових ініцатив між інтелектуалами, культурними менеджерами, громадськими активістами, волонтерами, військовими, місцевою владою;
– надавати волонтерську допомогу від письменників і журналістів для гуманітарних і військових потреб в регіоні;
– збирати історії людей, які пережили окупацію чи блокаду своїх міст;
– підтримувати пошкоджені чи зруйновані бібліотеки – культурні центри в цих населених пунктах у рамках кампанії “Незламні бібліотеки”;
– документувати злочини росії проти української культури;
– створювати інформаційні матеріали для українських та іноземних медіа.
Усе це для того, щоб показати світові справжнє обличчя рф.
Саме під час своєї 21-шої поїздки делегація письменників приїхала у Нововоронцовську громаду. У складі делегації були:
Володимир Єрмоленко (президент ПЕН);
Тетяна Терен (виконавча директорка ПЕН);
Максим Ситніков (заступник виконавчої директорки);
Катерина Калитко (поетка, Шевченківська лауреатка);
Алім Алієв (заступник директора Українського Інституту);
Зоя Казанжи (журналістка, блогерка);
Катерина Міхаліцина (дитяча письменниця);
Тетяна Огаркова (українська літературознавиця).
А також польський письменник Войцех Тохман та двоє французьких письменників Анн та Лоран Шам-Массар. Вони справжні професіонали своєї справи, які намагаються зупинити війну за допомогою правди. Щасти їм у цьому!
Ми надзвичайно вдячні цим людям за їхню небайдужість, теплоту і щирість, за те, що вони переймаються долею мешканців міст і сел України.
Особливо їх цікавило життя дітей і молоді. І те, як і чим вони можуть допомогти нашому підростаючому поколінню. Спілкування з такими неймовірними особистостями, їхня підтримка зігріває наші серця і дарує віру в краще майбутнє.
Дякуємо за передані для нашої бібліотеки нові цікаві книжки українською й англійською мовами!
Ці чудові дарунки дозволять нашим читачам відволікатися від щоденного стресу в умовах війни. Малеча буде у захваті від нової яскравої та сучасної літератури для дітей. А молодь тепер має можливість всебічно розвиватися та критично мислити різними мовами. Адже читання сучасної української та зарубіжної літератури допоможе сформувати власну думку стосовно багатьох актуальних питань, а ще розширить коло спілкування.
Представники літературної спільноти PEN щодня роблять величезний внесок у нашу перемогу: як на передовій, так і на літературному, інформаційному та волонтерському фронтах. За що ми їм щиро вдячні й від усього серця бажаємо міцного здоров’я, життєвої та творчої наснаги, професійних успіхів. Нехай здійсняться усі заповітні мрії, а будь-які повороти долі завжди відкривають лише нові обрії майбутніх перспектив! Щастя, радості, добра і благополуччя!
РАЗОМ ДО ПЕРЕМОГИ!
Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН