Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Як проходить перерахунок пенсій працючим пенсіонерам

Статтею 42 Закону України «Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування» передбачено, що органи Пенсійного фонду України щороку з 1 квітня без додаткового звернення особи проводять перерахунок пенсії тим особам, які продовжували працювати та на 1 березня року, в якому здійснюється перерахунок, набули не менше 24 місяців страхового стажу, або минуло не менше 24 місяців після призначення/попереднього перерахунку пенсії, – повідомляє  головного управління пенсійного фонду в Херсонській області.

Оскільки інформація про сплату страхових внесків за січень та лютий поточного року в реєстрі застрахованих осіб відобразилася у другій половині травня, тому автоматичний перерахунок пенсії працюючим пенсіонерам органами Пенсійного фонду України проведено у червні 2024 року з доплатою пенсійних коштів за квітень та травень.

Таким чином, перерахунок проведено для 17,6 тисячі працюючих пенсіонерів Херсонщини, у результаті якого збільшення пенсійних виплат отримали 11,2 тисячі пенсіонерів. Середній розмір підвищення склав 197 гривень.

Сума підвищення за результатами проведеного перерахунку має індивідуальний характер.

Більш детальну інформацію щодо здійсненого перерахунку пенсій можна отримати за телефонами “гарячих” ліній Головного управління: 067 302 45 66, 067 296 06 67 (у тому числі за допомогою WhatsApp, Viber, Telegram).

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН