Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

ЗМІ назвали третього американця, якого росіяни взяли у полон в Херсоні

У червні представник Держдепартаменту Нед Прайс заявив, що США мають інформацію про трьох американців, які зникли під час бойових дій в Україні.

Двоє з них – добровольці Олександр Дрюке та Енді Хьюн. Ім’я третього американця назвали лише зараз.

Про це повідомляє The Guardian.

У повідомленні йдеться, що росіяни взяли в полон цивільного афроамериканця Суеді Мурекезі — він не брав участі у бойових діях і був затриманий через нібито участь у проукраїнських мітингах.

35-річний Мурекезі мешкав у Херсоні з 2020 року, де вів бізнес. За словами брата затриманого, Мурекезі зателефонував йому вранці 7 липня і повідомив, що перебуває у в’язниці Донецька, де тримають Дрюке та Хьюна. Брату він розповів, що росіяни використовують його у пропагандистських відео. 10 червня у соцмережах окупантів почали з’являтися відео з Мурекезі.

Херсонські друзі американця розповіли, що той зник, коли поїхав шукати паливо для авто.

У Державному департаменті США заявили, що їм відома доля Мурекезі.

Глава МЗС Британії Ліз Трасс обговорила з українським колегою Дмитром Кулебою спільні зусилля зі звільнення з полону іноземних захисників України, яким кремлівський режим погрожує смертною карою.

Генеральний прокурор Ірина Венедіктова заявила, що Україна розслідує винесення псевдосудом «ДНР» фіктивного вироку та вживає заходів для того, щоб усі причетні до цього незаконного рішення були притягнуті до відповідальності.

На думку радника глави Офісу президента Михайла Подоляка, «вирок» іноземцям потрібний Росії для внутрішньої пропаганди і не матиме юридичних наслідків.

Джерело

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН