Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Олешківський лікар бере хабарі з пацієнтів під час війни

Голова Олешківської громади Євген Ришук розповів про корупцію у медичній сфері. Нині громадяни знаходяться на межі виживання, а деякі лікарі користуються службовим становищем:

-Я впевннний , що дехто скаже : “До чого цей пост у такий тяжкий для громади час ?” Хтось скаже : “Це що новина ? Чого ви його раніше не звільнили ? Невже ви не знали, що він хапуга ?” Я впевнений , що саме зараз максимально всі проявляється. Тож на ці та інші питання я і надам відповідь. Мене вразило, що за декілька місяців війни (Денищук) вже двічі спійманий на вимаганні грошей з пацієнтів. Ще більше мене вразило, що за накладення гіпсу при переломах держава все оплачує , як і багато інших послуг, в українських лікарнях.

Все це (вимагання хабарів) він робить не зважаючи на те , що сьогодні люди окупованої громади знаходяться в дуже тяжкому становищі , як моральному, так і матеріальному. До речі, держава все зробила , щоб лікарі отримували гідну ЗП.

Ось ЗП нашого «патріота»:
Квітень нараховано 35659, на руки 28348
Травень нараховано 39907, на руки 31726
Червень нараховано 34605, на руки 27510.

Цинізм останнього випадку в тому , що він вимагав 1500 грн хабаря. У хлопця, хворого на інші хвороби і дуже бідного, була частина в гривні, а частина в рублях. Він відправив його міняти рублі на гривні, так як він (Денещук) бере хабарі тільки в гривнях. Чого він не звільнений? Раніше (до війни) була одна проблема , постраждалі пацієнти відмовлялися офіційно свідчити проти нього, а компетентні органи щось дуже і не тужились у цьому напрямку, мабуть, хтось кришував хабарника.

Зараз, під час війни, він шантажує тим , що лікарів недостатньо і «любіть мене такого, яким я є». Тож моє прохання до тих жителів громади і району, у яких він буде вимагати хабаря , після того як денещук його візьме і виконає ОБОВ’ЯЗОК ЛІКАРЯ, за який йому держава платить ЗП , звертайтесь до мене.

Як показала практика, після звернень пацієнтів до мене і моєї реакції на порушення, він (Денещук) повертає кошти людям , яких обікрав. А після війни ми уже будемо розбиратися з ним по-іншому. Денещук нічим не відрізняється від колаборантів і мородерів. Покарання буде жорстким …

На жаль, це вже другий випадок у нашій лікарні , коли лікарі (денещук і ширак) гроші та особисту вигоду поставили вище громади і ОБОВ’ЯЗКІВ ЛІКАРЯ…

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН