Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Вулиця у Білгороді-Дністровському носитиме ім’я відомого лікаря

Про це повідомляє інформаційне видання «Український Південь» з посиланням на сайт Білгород-Дністровської міської ради. У повідомленні йдеться про наступне:

«Вулиця Московська носитиме ім’я Сергія Файнблата. Рішення про перейменування вулиці прийняте на засіданні виконавчого комітету Білгород-Дністровської міської ради 29 грудня.

У багатьох мешканців міста та району в пам’яті залишилося ім’я лікаря Сергія Файнблата, пацієнти якого до сьогодні вдячно згадують, що потрапити до рук Сергія Гавриловича рівноцінно отримати безумовний шанс на успіх та одужання.

С. Файнблат з квітня 1962 року обіймав посаду головного лікаря Білгород-дністровської районної лікарні, яку очолював протягом 16 років.

Саме період керівництва Сергія Гавриловича для лікарні став особливим етапом розвитку медицини міста та району. Тоді був побудований другий поверх над поліклінічним відділенням та відкрито хірургічне відділення. У 1971 році перших пацієнтів лікарі зустрічали в новому сучасному триповерховому терапевтичному корпусі. До лікувально-профілактичних закладів району стало надходити нове медичне обладнання та апаратура. На роботу до Білгорода-Дністровського почали приїжджати лікарі та медичний персонал, котрі заклали основи сучасної медицини міста та району, розвивалась медична допомога, лабораторно-інструментальна діагностика.

Сергій Гаврилович Файнблат був справжнім корифеєм лікарської справи, фахові знання і практичний досвід якого є надійним фундаментом Білгород-Дністровської районної лікарні.

За багаторічну працю, відданість своєї професії Сергій Гаврилович був відзначений багатьма нагородами, але для нього найголовнішою нагородою завжди було врятоване життя людини.

Рішення виконавчого комітету «Про перейменування вулиці у Білгороді-Дністровському» прийняте, враховуючи колективне звернення від КНП «Білгород-Дністровська центральна районна лікарня»; протокол комісії з питань топонімії, охорони та збереження історико-культурного середовища Білгорода-Дністровського; рішення Білгород-Дністровської міської ради №458-V від 21.02.2008 року «Про порядок найменування об’єктів міського підпорядкування, увічнення пам’яті видатних діячів і подій у м. Білгороді-Дністровському».

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН