На Херсонщині фермери з 3,7 тис. га виноградників як технічних, так і столових сортів зібрали 15,6 тис. тонн продукції. Це на 900 тонн менше, ніж торік. Недобір пояснюють весняними приморозками та літньою посухою.
Про це повідомляє «Голос України».
Відповідно, й середня врожайність винограду становить 53 ц/га замість минулорічних 56 ц/га, зазначили в департаменті розвитку сільського господарства та зрошення Херсонської облдержадміністрації.
Натомість на гірший урожай відреагував ринок: закупівельна ціна винограду, порівняно з тим же минулим роком, зросла з 7 до 10 гривень за кілограм, розповів директор агрофірми “Білозерська” Олександр Ощипок. Але це оптова вартість для технічних сортів.
Столовий виноград на ринках коштує від 30 до 65 грн/кг.
Приєднуйтесь до нас у соцмережах:
Facebook, YouTube, Instagram, Telegram, Twitter