Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Ще один ринок запрацював на Херсонщині

5 травня 2020 року за прийнятим рішенням органів влади та місцевого самоврядування в Горностаївському районі в тестовому режимі запрацювали  КП «Горностаївський селищний ринок» та м’ясний павільйон заготівельного підприємства Горностаївського районного споживчого товариства.

Протягом робочого дня на території ринку знаходились фахівці Горностаївського районного управління Головного управління Держпродспоживслужби в Херсонській області та лабораторії ветсанекспертизи на ринку, а також представники селищної ради, МНС, Національної поліції та громадського об’єднання «Січ», які здійснюють контроль виконання протиепідемічних вимог до діяльності ринків під час карантину і негайне усунення виявлених порушень, та проводять роз’яснювальну роботу важливості дотримання протиепідемічного режиму.

Наявні торгові місця приведені у відповідність із протиепідемічними вимогами під час карантину:

  • обладнані захисними екранами між продавцями і покупцями;
  • допуск працівників, продавців і відвідувачів на територію ринку здійснюється за наявності вдягнутої медичної маски;
  • кількість відвідувачів, які одночасно перебувають на території ринку, не перевищує один покупець на 10 метрів квадратних торгівельної площі ринку;
  • відстань між робочими місцями продавців складає в межах трьох метрів;
  • для дезінфекції рук передбачені диспансери, проводиться дезінфекція.

Переважна більшість виявлених порушень:

  • недотримання окремими продавцями встановленої відстані між робочими місцями,
  • неналежне обладнання робочих місць захисними екранами,
  • скупчення та несанкціоноване проникнення на територію ринку покупців,
  • відвідування ринку людьми похилого віку.

За результатами першого дня роботи селищного ринку у Горностаївській районній державній адміністрації проведено робочу нараду. Участь в нараді взяли очільник  Горностаївської ОТГ Дмитро Ляхно, керівники установ і організацій району – Держспоживслужби, Національної поліції, центру первинної медико-санітарної допомоги, громадського формування “Січ” та дирекція селищного ринку.

Членами наради було детально обговорено стан проведеної роботи, а представниками контролюючих установ озвучені зауваження, визначено додаткові заходи, що мають покращити ситуацію, зважаючи на зацікавленість операторів ринку здійснювати торгівельну діяльність.

Підсумовуючи результати першого дня роботи учасники заходу зазначили, що операторами ринку загалом дотримано карантинних заходів, переважна більшість продавців і відвідувачів проявили виконавську дисципліну в дотриманні встановлених правил.

Контроль виконання постанови щодо протидії поширенню коронавірусної хвороби СOVID-19 на селищному агропродовольчому ринку буде продовжуватись щодня.

Держпродспоживслужба у Херсонській області

Приєднуйтесь до нас у соцмережах:
Facebook, YouTube, Instagram, Telegram, Twitter

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН