Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

На Хортиці зняли карантин, який був введений через спалах африканської чуми свиней

На острові Хортиця у Запоріжжі знято карантин який був введенирй у березні 2019 р. у зв’язку зі спалахом африканської чуми свиней. Про це повідомляє головне управління держспоживслужби у Запорізькій області. На оголошення карантину пішли через виявлення туш диких кабанів, лабораторний аналіз яких показав наявність збудника хвороби.

Карантинною зоною було оголошено трьохкілометрову зону від плавнів, до балок Широка та Кінський Спуск. Також на брифінгу Держспоживслужби заявили про необхідність повної депопуляції диких кабанів на острові, для недопущення розповсюдження хвороби. Чи залишилися дикі кабани на Хортиці наразі уточнюється. Відомо, що до виявлення АЧС у заповіднику проживала популяція яка налічувала понад 100 голів.

Спеціалістами Держпродспоживслужби, заповідника, Національної поліції, іншими причетними службами проведено комплекс заходів згідно чинної інструкції, зокрема ряд карантинних та санаційних заходів, обходи приватного сектору, здійснення постійного моніторингу у дикій фауні тощо. Хворих та загиблих диких кабанів, а також ознак їх життєдіяльності не виявлено.

Африканська чума свиней не вражає людей, але людина може переносити збудника хвороби. На АЧС хворіють як дикі так і домашні свині, і зважаючи на її високу заразність вона може призводити до масового мору свійських тварин.

Суспільне

Приєднуйтесь до нас у соцмережах:
Facebook, YouTube, Instagram, Telegram, Twitter

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН