Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

У Новотроїцькому районі перевіряють комунальні підприємства

З метою забезпечення виконання доручення т. в. о. голови державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів від 16 березня 2020 р. № 601-10.1/15 та п. 9 протоколу № 12 засідання регіональної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій «Про стан впровадження попереджувальних заходів щодо розповсюдження нової коронавірусної інфекції (COVID-19)» для запобігання негативному розвитку епідситуації з захворювання на гостру респіраторну хворобу, спричинену коронавірусом COVID-19, фахівцями Новотроїцького районного управління Головного управління Держпродспоживслужби в Херсонській області було підготовлено лист Голові Новотроїцької районної державної адміністрації «Про вжиття заходів та участь у комісійних перевірках» з пропозицією утворити комісію  в районі для проведення перевірок підприємств питного водопостачання та водовідведення забезпечивши відбір та направлення на дослідження проб питної води до акредитованої лабораторії з залученням фахівців Новотроїцького районного управління Головного управління Держпродспоживслужби в Херсонській області.

Розпорядженням голови Новотроїцької районної державної адміністрації було затверджено склад комісії та графік  перевірок  підприємств питного водопостачання та водовідведення, до якого увійшли начальник відділу державного нагляду за дотримання санітарного законодавства Новотроїцького районного управління  Головного управління Держпродспоживслужби в Херсонській області, фахівці Новотроїцької райдержадміністрації, представники сільських селищних рад.

На території Новотроїцького району функціонують 13 комунальних підприємства та 2 господарства що надають послуги з водопостачання населенню, загальна кількість – 15.

Станом на 25.03.2020 комісійно було перевірено 10 комунальних підприємств  та 1 господарство з відбором проб для лабораторних досліджень в  20 населених пунктах району.

Лабораторні дослідження безпечності та якості питної води проводяться за укладеними договорами з Новотроїцькою міжрайонною державною лабораторією державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів.

Згідно затвердженого графіку до кінця поточного тижня планується охопити всі комунальні підприємства.

За результатами комісійних перевірок надаються довідки з пропозиціями по усуненню виявлених недоліків. Дане питання знаходиться на контролі в Новотроїцькому районному управлінні та робота по даному напрямку триває.

Держпродспоживслужба у Херсонській області

Приєднуйтесь до нас у соцмережах:
Facebook, YouTube, Instagram, Telegram, Twitter

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН