Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Акція “Найтепліший день донора” відбулася в Одесі

До всеукраїнської акції “Найтепліший день донора” долучилися в Одесі. 

У рамках заходу кожен охочий мав змогу здати свою кров на вулиці Ланжеронівській, 13. Туди проєкт “Донор UA” привіз медиків та необхідне обладнання. Координаторка проєкту Златослава Бондар розказала, що мета акції – поповнити запаси банку крові на період новорічних свят.

“Ми робили акції на станції переливання. Часто зустрічались з такими моментами, як «я боюсь голок, білих халатів, стін». Тому вирішили показати суспільству, що це зовсім не страшно. Це така сама процедура здавання крові, як на станції переливання з реєстратурою, заміром тиску, з заміром гемоглобіну та визначенням групи крові”, – пояснює Златослава Бондар.

За словами лікарки Юліани Качковської, станція переливання на виїзді працювала з 8 до 12 години, і за цей час могла прийняти до 70 людей.

“Працюємо одноразовими матеріалами, стерильно, обробляємо ліктьові згини та руки медсестри. Беремо з собою набір для бакпосівів. Та все це перевіряється, наскільки було стерильно проведено”,– розповіла Юліана Качковська.

Здати кров можуть здорові люди віком від 18 років з вагою більше 50 кілограмів.

“Я здаю зазвичай у дитячій обласній. Для дитячої онкогематології. Це дуже корисна соціальна ініціатива, людей треба до цього залучати. Це не шкідливо, це навіть корисно для організму, я сама лікар, здаю вже давно”,– каже донорка Оксана Молода.

“Мені приємно допомогти людям, нічого складного в цьому нема”,– поділився донор Сергій Замишляк.

UA: Одеса

Приєднуйтесь до нас у соцмережах:
Facebook, YouTube, Instagram, Telegram, Twitter

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН