Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Екологи назвали найбрудніші пляжі Одещини

Після зливових дощів, які обрушилися на Одещину вихідними, Державна екологічна інспекція  Кримсько-Чорноморського округу провела обстеження пляжів на території області

Враховуючи аварійний стан системи водовідведення Одеси, екологи встановили численні осередки забрудення прибережної смуги вздовж міста, повідомляє Depo.Одеса з посиланням на пресслужбу Державної екологічної інспекції Кримсько-Чорноморського округу.

“За результатом проведених аналізів, найбільше забрудення спостерігається на пляжах “Лузанівка”, “Аркадія”, а також прибережна смуга вздовж м. Южний та с. Нова Дофінівка. Інспекція неодноразово зверталася з приводу цього питання до органів місцевого самоврядування. На даний час відповіді не отримано”, – зазначили у пресслужбі.

Станом на 4 серпня Інспекція обстежила територію прибережної смуги та відібрала проби води вздовж узбережжя Одеси. “При обстеженні території пляжу “Аркадія” встановлено наявність іржавих труб, які тягнуться вздовж піщаної зони, із виходом на море”, – кажуть в інспекції. 

Крім того, відділ інструментально-лабораторного контролю Інспекції провів лабораторне вимірювання проб води під час обстеження підконтрольної території 24 липня на пляжах у Южному, Крижанівці та у “Лузанівці”. За результатами досліджень, у воді виявили перевищення нормованих значень гранично допустимих концентрацій забруднюючих речовин, а саме азоту амонійню, азоту нітритного та азоту нітратного, що свідчить про вірогідність забруднення води водного об’єкта небезпечними хімічними речовинами. 

Інпектори направили звернення до місцевих органів влади, проте будь-яке реагування з боку органів місцевого самоврядування не послідувало, зазначили у прес-службі.

В свою чергу, Інспекція повторно надіслала звернення до органів місцевого самоврядування щодо вирішення проблемних питань з метою термінового ініціювання нарад із місцевими органами влади, керівництвом КП “Узбережжя Одеси”, представниками бізнесу та ЗМІ.

Нагадаємо, після рясних дощів на всіх пляжах Одеси не радять купатися.

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН