Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

У Кочубеївській громаді працюють над впровадження енергоефективних технологій

Відбулася презентація Президентом Фонду “Регіональний центр економічних досліджень та підтримки бізнесу” Щербаковим Русланом Анатолійовичем розробленого Плану дій сталого енергетичного розвитку та клімату ( ПДСЕРК) для Кочубеївської об’єднаної територіальної громади.

Енергозбереження, енергоефективність та екологічність – поняття, які зараз дуже часто зустрічаються у медіапросторі та дійсно починають перетворюватися на реальні дії.

 Місцеві органи влади всерйоз задумуються над питаннями збереження енергії та починають впроваджувати ефективні ініціативи. Одна із них – Угода мерів, що об’єднує європейські місцеві муніципалітети. Це ініціатива Європейської Комісії. Підписанти Угоди мерів беруть на себе добровільні зобов’язання впровадити вимоги ЄС щодо скорочення викидів CO2 через реалізацію енергоощадних заходів та поширення використання поновлюваних джерел енергії. Підписантами Угоди можуть бути будь-які місцеві органи влади із країн Східного партнерства та Центральної Азії. До Угоди долучаються і невеликі містечка, і мегаполіси. Серед них – Кочубеївська об’єднана територіальна громада , яка приєдналася до цієї європейської ініціативи у липні 2016 року і взяв на себе зобов’язання скоротити викиди вуглекислого газу на 30% до 2030 року. План дій сталого енергетичного розвитку та клімату (ПДСЕРК) – це комплекс стратегічних проектів щодо вдосконалення всіх сфер і галузей ОТГ з урахуванням можливих джерел та механізмів їх фінансування, а також їх впливу на зменшення викидів СО2, пом’якшення наслідків зміни клімату та адаптації до 2030 року. Ціль розробки Плану дій сталого енергетичного розвитку та клімату Кочубеївської ОТГ – започаткування системного підходу до управління енергетичними ресурсами громади націленого на сталий енергетичний розвиток за рахунок:

• розрахунку енергетичного потенціалу громади по споживанню та виробництву теплоносіїв через виконані енергетичні аудити та сформовану муніципальну енергетичну інформаційну систему, яка використовується в якості експертної моделі по запровадженню програмноцільових показників;

• відбору ефективних енергетичних проектів, з реальною можливістю залучення кредитних коштів та приватних інвесторів; • комбінування організаційних та регуляторних заходів по започаткуванню системи енергетичного менеджменту на рівні громади;

• залучення механізмів державно-приватного партнерства для реалізації проектів ПДСЕРК. План дій не є жорстким документом. Зі зміною обставин, а також появою результатів і досвіду внаслідок реалізації енергоефективних заходів, до нього можуть вноситися зміни.

Центр надання адміністративних послуг

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН