Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Херсонцю Сергію Туряниці присвоєно почесне звання «Заслужений лікар України» (відео)

Указом Президента України від 23 серпня 2024 року Туряниці Сергію Васильовичу присвоєно почесне звання «Заслужений лікар України».

Історію лікаря, який продовжує залишатися в прифронтовому Херсоні. розповіли в медичному закладі Херсона.


Сергій Васильович Туряниця – завідувач відділення анестезіології та інтенсивної терапії Херсонської лікарні ім.Є.Є.Карабелеша. На Херсонщині працює з 1988 року. Відразу після закінчення медичного факультету Ужгородського державного університету за розподілом потрапив до Херсонської області. Лікар родом з м.Сваляви, що на Закарпатті, але присвятив себе херсонській медицині, де в анестезіології з віддачею та сумлінно працює і дотепер. Активний у громадській роботі, є членом Всеукраїнської асоціації анестезіологів і секретарем спільноти херсонських лікарів. Сергій Васильович займає гідне місце у своїй професії, яка потребує витримки, підвищеної уваги і вміння швидко реагувати на стресові ситуації. Йому притаманні такі риси як виваженість, терпіння, уважність, уміння знаходити вихід, який веде до позитивного результату у різних складних випадках та індивідуальний підхід до кожного пацієнта.


Сергій Туряниця беззмінно перебував на своєму бойовому посту під час окупації м.Херсона і після його деокупації. Разом з дружиною, яка також медик, жодного дня не залишали Херсон.

За довготривалу практику Сергія Васильовича у лікарні ім.Є.Карабелеша врятовано тисячі життів і скільки ще буде повернуто до життя людей!


Нагадаємо про історію, коли успішно було порятовано колегу з ЛОР-відділення. Про серпневі події минулого року пам’ятають як співробітники лікарні, так і пересічні херсонці.

1 серпня окупанти обстріляли лікарню ім.Є.Є.Карабелеша і Сергій Туряниця разом з підлеглими повернув до життя жінку, яка фактично перебувала у стані клінічної смерті. І це не диво, а робота справжніх професіоналів.


Туряниця Сергій Васильович – висококласний професіонал, який гордо несе звання Медик – охоронець життя людини. А відтепер має ще одне почесне звання – «Заслужений лікар України». Вітаємо! Шануємо! Пишаємося!


Авторка – Галина Лисенко.
 ВІдео з нагородження дивіться на ютуб-каналі інформаційного видання “Український південь”:

 

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН