Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

23 серпня: що ми знаємо про цей день

З Днем Державного прапора! Нехай український прапор повернеться у всі окуповані населені пункти України! Український прапор- це символ волі та людських цінностей!

 

✔️ ще один день до Перемоги


✔️ День Державного Прапора України

23 серпня щорічно в Україні вшановують один з трьох ключових державних символів – синьо-жовтий стяг. Це – символ нашої української ідентичності, символ боротьби за волю.
Поєднання блакитного та жовтого малюнку зустрічається в символіці українських населених пунктів, починаючи з часів Київської Русі. Козаки використовували синє тло та малювали жовті хрести, небесні світила та зброю на полкових і сотенних знаменах.                                                                        Під час хвилі європейських революцій 1848 року, названої «Весна народів», синьо-жовтий стяг утвердився вже як прапор українського народу. Тоді, у червні 1848-го, таке знамено вперше підняли над ратушею у Львові. На Наддніпрянщину синьо-жовтий прапор як символ української національної боротьби прийшов після подій революції 1905–1907 років.                                       А вже за десятиріччя, у 1917-му, він став офіційним стягом української державності.                                                              4 вересня 1991 року національний синьо-жовтий прапор замайорів над Верховною Радою України. А за кілька місяців, 28 січня 1992-го, ВРУ офіційно затвердила його Державним Прапором України.   Сьогодні український прапор – з нашими військовими на їхніх плечових шевронах, у рюкзаках та на позиціях. Вони бережно підписують його своїми позивними побратимам на пам’ять, виборюючи нашу незалежність. Український прапор майорить над вільними і звільненими містами України. Нехай завжди гордо розвивається  над Україною синьо-жовтий стяг – символ волі та єдності нашого народу!

✔️ Європейський День пам’яті жертв сталінізму і нацизму
✔️ Міжнародний день пам’яті жертв работоргівлі та її ліквідації
✔️ Міжнародний день сліпих собак
✔️ Всесвітній день нарциса
✔️ День м. Харків
✔️ День недорогих авіаквитків
✔️ День масляної кукурудзи
✔️ День дослідників інтернету
✔️ До кінця року – 130 днів

 

 Захід сонця 20:03
 Спадаючий місяць (19/20 день)

Іменини: Лупп, Іриней, Євтихій, Флорентій, Калиник, Юрій, Флор, Микола, Павло, Єфрем, Єгор, Арсеній

День народження:
1941 – Ед Робертс – американський інженер і підприємець, який розробив перший персональний комп’ютер Altair 8800 у 1975.
1974 – Сергій Жадан – український письменник, поет, перекладач, громадський активіст. Цього дня: 1918 — Рада міністрів Української Держави затвердила постанову про створення в Києві Державного драматичного театру.
1975 — відкриття Харківського метрополітену.

 

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН