Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

На Херсонщині зникла безвісти морська піхотинка Оксана «Отаман» П’ятак

Морська піхотинка Оксана «Отаман» П’ятак, яка воювала у Херсонській області на лівому березі Дніпра, зникла безвісти, – повідомляє DIVOCHE.MEDIA.

Про це з посиланням на брата військовослужбовиці Івана пише «Слідство.Інфо».

Жінка служила в десантно-штурмовій роті 35-ї бригади морської піхоти імені контрадмірала Михайла Остроградського, брала участь у складних операціях, зокрема в Кринках, куди вона вирушила у березні 2024 року.

«Я намагався її переконати, щоб вона не їхала, пропонував їй іншу посаду, щоб вона літала на FPV. Але вона відмовила, сказала, що в неї замало мізків, щоб бути пілотом, а піхотинець із неї кращий. Насправді вона мене обманула, вона просто хотіла їхати туди. Я її запитував, що ти будеш робити, якщо потрапиш у полон, а вона мені казала: буду битись до кінця або стрілятись. Вона такий боєць, що її не треба було питати про мотивацію, в мене були погані передчуття, але її мотивація була — іти до кінця», — розповів Олександр, один із командирів, що тісно співпрацював з Оксаною.

19 травня родині прийшло офіційне сповіщення про те, що жінка зникла безвісти в Кринках. Напередодні, 18 травня, Оксані виповнилося 32 роки.

Пізніше Іван дізнався, що, виходячи з Кринок, група з чотирьох людей, серед них і його сестра, повернула не туди й зайшла в будинок, де були росіяни.

«Останні її слова мені в рацію були: “Нас зустріли”, і потім я тільки почув в радіоефірі стрілецький бій», — зазначив Олександр.

За словами військових, через деякий час у радіоперехопленнях росіян вони почули, що «у нас три хохла, среди них баба». Четвертого військового згодом знайшли мертвим — його застрелили, коли він намагався увійти до будинку з росіянами. Що сталося з рештою групи — невідомо.

 

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН