Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Ворог масовано атакував Херсонщину безпілотниками, артилерією та РСЗВ: є постраждалі

Війська рф вчергове обстріляли правобережжя Херсонської області з реактивних систем залпового вогню, артилерії, мінометів, БпЛА різних типів. Від ворожих атак потерпали Херсон, Антонівка, Садове, Понятівка, Білозерка, Придніпровське, Берислав, Брускинське, Любимівка, Михайлівка, Бургунка, Новоолександрівка та Дудчани. У населених пунктах пошкоджень зазнали 39 об’єктів: 24 приватні та вісім багатоквартирних будинків, медичний заклад, адміністративна будівля, чотири автомобілі та господарська споруда. – повідомляє  поліція Херсонщини.


З дрона росіяни скинули вибухівку на Садове, постраждав 72-річний чоловік, у нього мінно-вибухова і черепно-мозкова травми, контузія та уламкове поранення передпліччя. Також по селу гатили з міномета, що призвело до займання двох будинків.
У Михайлівці, Понятівці, Садовому та Новоолександрівці артилерійськими обстрілами пошкоджено вісім житлових будинків.
Дроном типу «FPV» росіяни вдарили по п’ятиповерховому будинку в Бериславі, який був неодноразово пошкоджений внаслідок попередніх обстрілів.
FPV-дронами били і по Любимівці, зафіксовано влучання на території сільськогосподарського об’єкта та церкви.


Минулої доби ворожі війська масовано атакували Херсон та передмістя, найбільше потерпала східна частина міста – Дніпровський район, житлові квартали якого розташовані уздовж берегової лінії. Прицільні удари призвели до жертв та постраждалих, руйнувань будівель із подальшим горінням. Осередки пожеж ліквідували рятувальники.
З самого ранку російські війська з міномета обстріляли передмістя Херсона – Антонівку. Смертельні поранення отримав 51-річний чоловік та постраждав 55-річний місцевий житель, у нього мінно-вибухова травма й контузія.


Вдень удари продовжилися, цього разу противник скидав на житлові квартали Антонівки боєприпаси із БпЛА. В результаті вибуху 73-річна жінка отримала мінно-вибухову травму та відкритий перелом ноги, пошкоджено приватний будинок і цивільний автомобіль. Також росіяни скинули вибухівку з дрона на автівку, якою розвозили гуманітарну допомогу жителям селища. 65-річний водій отримав мінно-вибухову травму, контузію та уламкові поранення різних частин тіла.


Ввечері селище пережило чергову атаку, через скидання вибухівки з дрона постраждало подружжя. У 58-річного чоловіка та його 54-річної дружини вибухові травми й уламкові поранення. Зафіксовано пошкодження двох автомобілів і двох приватних будинків.
Зранку із артилерії ворог обстріляв мікрорайон «Шуменський» у Корабельному районі, снарядами пошкоджено шість багатоповерхівок. Під час атаки сталися влучання у квартири, де знищено балкони, вікна, пошкоджено дахи та фасади. Постраждалих немає, але люди були сильно налякані та у стресовому стані.


Вдень ворог відкрив вогонь із реактивних систем залпового вогню по центру Херсона. Значні пошкодження отримали адміністративна будівля, медичний заклад, приватний та два багатоквартирні будинки. Постраждав 85-річний чоловік, у нього вибухова травма та уламкове поранення грудної клітини.


Артилерійськими обстрілами пошкоджено два приватні будинки у Корабельному районі та вісім житлових будинків у прибережній зоні Дніпровського району.
Цієї ночі в результаті падіння уламків збитих БпЛА типу «Shahed» виникла пожежа на території міського комунального підприємства, вогнем знищено 15 одиниць транспорту та пошкоджено ще п’ять. Також пошкоджено автомийку в Центральному районі Херсона. Наслідки атаки уточнюються.


На місцях російських атак працювали всі профільні служби.
За минулу добу поліція відреагувала на 358 заяв і повідомлень громадян про кримінальні правопорушення та інші події. Відкрито 19 проваджень за ст. 438 «Порушення законів та звичаїв війни» Кримінального кодексу України.
Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН