Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

СБУ повідомила про підозру двом окупаційним «головам муніципальних округів» на Херсонщині

За матеріалами Служби безпеки підозру у колабораційній діяльності отримали ще дві мешканки захоплених окупантами районів Херсонщини, які добровільно пішли на співпрацю з ворогом. За даними слідства, фігурантка з тимчасово окупованого Генічеського району добровільно зайняла посаду гауляйтерки росіян та, обравшись «депутаткою» до незаконної місцевої ради від «Єдиної росії», очолила місцевий «муніципальний округ», – повідомляє пресслужба установи.

Інша зрадниця з смт Чаплинка Каховського району також з власної ініціативи приєдналась до окупантів та отримала від них «повноваження» на посаді так званої «голови Чаплинського муніципального округу».
Обидві зловмисниці з часу їх «призначення» і дотепер всіляко сприяють впровадженню законодавства держави-агресора на захопленій території районів області, проводять заходи на підтримку рф та приймають рішення щодо питань місцевого значення.
Зокрема, вони «опікуються» питаннями фінансово-господарської діяльності окупаційної влади, розпоряджаються коштами захоплених українських громад, затверджують «бюджет» та контролюють його виконання.
Також підозрювані беруть участь у засіданнях місцевих «рад депутатів», де реалізовують встановлені ворогом «порядки» для так званого соціально – економічного розвитку тимчасово окупованих Генічеського та Каховського районів.


Слідчі СБУ обом зрадницям повідомили про підозру. Фігурантці з Генічеського району за ч.1 ст. 28, ч.5 ст. 111-1 та ч. 5 ст. 111-1 Кримінального кодексу України, колаборантці з Каховського району – за ч. 5 ст. 111-1 Кримінального кодексу України.
На обох чекає покарання у вигляді 10 років позбавлення волі, з конфіскацією майна.
Досудове розслідування у кримінальних провадженнях здійснюють слідчі СБУ в Херсонській області за процесуального керівництва обласної прокуратури.
Возможно, это изображение 2 человека и текст
Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН