Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Представники ХДУ вивчають досвід Ганноверського університету

Представники ХДУ – проректор Максим Вінник, професор Віталій Кобець, в.о. декана факультету бізнесу та права Катерина Мельникова та в.о. декана факультету культури і мистецтв Наталя Терешенко продовжують вивчати цифрову екосистему Ганноверського університету імені Готфріда Вільгельма Лейбніца (LUH) в межах тренінгу-воркшопу за проєктом міжнародної програми ЄС Erasmus+ «Цифровий університет – Відкрита українська ініціатива» – DigiUni, – повідомляє пресслужба ХДУ.

Джулія Гіллен, віце-президентка з питань освіти, голова виконавчого комітету Інституту професійної освіти і освіти дорослих представила цілі вищої освіти для 86 освітніх програм, які сконцентровані на технічних науках, підготовки до ринку праці і персональному розвиткові здобувачів. У центрі навчання, орієнтованого на здобувачів, визначені навчальні цілі, які спрямовані на те, що студенти мають вміти робити після завершення навчання.

Професорка, докторка наук Ютти Папенброка (Інститут ботаніки) продемонструвала створення курсів з відритим доступом на платформах з відкритою ліцензією. Ці курси можуть входити як до обов’язкової частини освітньої компоненти, так і до поглибленого вивчення за бажанням студентам. Особливо корисно запроваджувати відкриті електронні ресурси (OER) з урахуванням різного рівня підготовки здобувачів: як власними напрацюваннями, так і OER, підготовленими НПП з усього світу. Українські викладачі також долучені до створення і запровадження в освітній процес OER при виконанні спільних проєктів. Мета проєкту DigiUni – створювати власні відкриті електронні ресурси на власній цифровій платформі DigiPlatform з субтитрами на різних мовах.

 

Керівник відділу Корнеліс Катер презентував сервіси електронного навчання (ZQS/elsa) для 35000 користувачів платформ StudIP і Illias. Ці системи управління навчанням (LMS) є найбільшими у північній Німеччині. Триває робота з інтеграції LMS десяти німецьких університетів в єдину мережу EULIST, що в найближчому навчальному році надасть учасникам освітнього процесу доступ до всіх електронних освітніх ресурсів мережі. Подібна ідея закладена у створення спільної платформи DigiUni для українських університетів. Паралельно в Університеті імені Готфріда Вільгельма Лейбніца існує три платформи: StudIP (центральна система управління навчанням для підтримки всіх курсів), Illias (платформа для навчання, оцінювання і проведення цифрових іспитів) і платформа для отримання сертифікатів і підсумкових оцінок, на якій можна завантажити власний сертифікат проходження кожного курсу і провести верифікацію отриманих сертифікатів з боку роботодавців.

Андреас Мерокіс презентував роботу медіацентру LUH, на базі якого створюється навчальне відео у вигляді відкритих освітніх ресурсів, що стає доступним на платформах з відкритим кодом.

В цілому воркшоп презентує напрацювання європейських колег, які стануть в нагоді українським університетам-учасникам консорціуму DigiUni для створення власного унікального, затребуваного і доступного навчального контенту.

 

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН