Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Житель Бериславського району загинув на Харківщині: рідні просять підписати петицію про присвоєння звання Героя України

  • Пане Президент! Прошу Вас присвоїти звання Героя України (посмертно) моєму чоловікові, батькові двох донечок хороброму захиснику нашої Батьківщини, молодшому сержанту, командиру відділення, заступнику командира взводу 1-го стрілецького відділення, 3-го стрілецького взводу, 2-ї стрілецької роти військової частини А4706 7 батальйон”АРЕЙ” Трояну Григорій Григоровичу (05.05.1984р.н. с. Первомайськие Бериславський р-н Херсонської області – з такими словами звернулася дружина Героя.

Троян Григорій Григорович став добровольцем на захист України під час повномасштабного вторгнення у 2022 році. Григорій був відважним Воїном, сильною, мужньою і вольовою людиною! З честю та гідністю Він разом з побратими боронив територіальну цілісність та суверенітет нашої Держави. Брав безпосередню участь у бойових заходах, необхідних для забезпечення оборони України захисту безпеки населення та інтересах Держави.

Постійно перебував у зонах бойових дій Велика Олександрівка Херсонської області, Нікополь Дніпропетровська область, Гуляй поле, Тернувате Запорізької області, н.п. Велика Новосілка, Времівка, Старомайорське,Несккчне Донецька область, де отримав поранення середньої тяжкості та контузії.

За свою мужність та сміливість, наказом головнокомандувача ЗСУ Григорій був нагороджений медалями “За хоробрість в бою”, “За жертву крові в боях за Україну”, нагрудним значком батальйону”АРЕЙ”, почесним значком “Золотий Хрест”, та отримав відзнаку міністра оборони”Гілки Лавру”, посвідчення УБД та ветеран війни.

На жаль,  Троян Григорій Григорович загинув 29 травня 2024року під час виконання бойового завдання внаслідок скиду з ворожого БПЛА в районі н.п. Тихе, Чугуївского р-ну Харківської області, отримав поранення несумісне з життям.

“Ми пишаємося нашим Героєм, його незламністю та героїзмом, вважаємо, що він заслуговує найвищої шани та вдячності від людей. Він віддав найцінніше – своє життя, за нас із Вами, за вільну незалежну Україну. Родина втратила найкращого сина, брата, люблячого чоловіка та батька. ПРОШУ ВІД ІМЕНІ ВСІХ ХТО ЙОГО ЗНАВ, РІДНИХ, ДРУЗІВ ТА ПОБРАТИМІВ НАГОРОДИТИ МОГО ЧОЛОВІКА ТРОЯНА ГРИГОРІЯ ГРИГОРОВИЧА ЗВАННЯМ “ГЕРОЯ УКРАЇНИ” (посмертно)!!! ВІЧНА ПАМ’ЯТЬ ТА ШАНА ГЕРОЮ! СЛАВА УКРАЇНІ! ГЕРОЯМ СЛАВА!”, – додала у зверненні  дружина захисника.

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН