Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

На Херсонщині суд виніс заочний вирок командиру загону росгвардії, який віддавав накази катувати українців

За матеріалами СБУ суд призначив 9 років тюрми заочно ще одному російському окупанту, який віддавав накази на незаконне затримання та катування українців на території тимчасово окупованої Херсонщини. Військовий злочинець – командир 15-го окремого загону спецпризначення «Вятич» федеральної служби військ національного гвардії рф Олексій Ощепков, –  повідомляє управління Служба безпеки України в Херсоснькій області.

Цей росгвардієць навесні 2022 року перебував у складі ворожих угруповань на захопленій території Іванівської ОТГ Генічеського району області.
Слідством доведено, що Ощепков особисто віддавав накази своїм підлеглим затримувати та катувати місцевих мешканців, змушуючи їх працювати на окупаційну владу.
Ті, хто не погоджувався перейти на бік ворога, потерпали від фізичних знущань військовослужбовців зс рф. Кати вдирались до осель мирних мешканців, погрожували розстрілом, били людей кийками та катували струмом.


Злочинні дії воєнного злочинця підтверджено показаннями свідків та потерпілих, які впізнали загарбника за фотографіями.
На підставі доказів, зібраних співробітниками Служби безпеки, суд визнав злочинця винним за ч. 1 ст. 438 (порушення законів та звичаїв війни) Кримінального кодексу України. Йому призначено покарання у вигляді 9 років позбавлення волі.
Розслідування проводили співробітники СБУ в Херсонській області за оперативного супроводу СБУ у Вінницькій області за процесуального керівництва обласної прокуратури.
Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН