Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

СБУ повідомила про підозру трьом «депутатам» з окупаційної «Херсонської обласної думи»

За матеріалами СБУ підозру за участь у псевдовиборах до «Херсонської обласної думи» від російських політичних партій отримали ще троє колаборантів з Херсонщини, – повідомляє пресслужба управління Служби безпеки в Херсонській обласіт.


За даними слідства, у вересні 2023 року підозрювані добровільно висунули свої кандидатури до окупаційного законодавчого органу. До цього зрадники вже «відмітились» на співпраці з російськими окупантами та публічними схваленнями їх дій.
Так, одна з фігуранток балотувалась від політичної партії «комуністична партія російської федерації», інші двоє – від «єдиної росії».


Зловмисники, отримавши мандат «депутата», брали участь у діяльності незаконного органу влади. Вони розробляли та приймали так звані «нормативні акти» для впровадження їх на тимчасово окупованій території області, «легалізовували» рішення та накази злочинної влади.
Псевдодепутати публічно дискредитували українську владу та зобов’язували місцевих мешканців підтримати тимчасову окупацію регіону країною-агресором.


На підставі зібраних доказів слідчі СБУ повідомили зловмисникам про підозру за ч.1 ст. 28 ч. 5 ст. 111-1 Кримінального кодексу України. Їм загрожує до 10 років позбавлення волі.
Досудове розслідування у кримінальних провадженнях здійснюють слідчі СБУ в Херсонській області за процесуального керівництва обласної прокуратури.
Возможно, это изображение 2 человека и текст
Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН