Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

На правобережжі Херсонщини поліція документує воєнні злочини країни-агресора

Упродовж минулої доби російські війська обстрілювали цивільну інфраструктуру Херсонського та Бериславського районів з артилерії, мінометів, реактивних систем залпового вогню та БпЛА. – повідомляє Поліція Херсонщини.


Від комбінованих ворожих обстрілів потерпали Херсон, Антонівка, Придніпровське, Садове, Кизомис, Білозерка, Широка Балка, Велетенське, Нововоронцовка, Львове, Михайлівка, Гаврилівка та Червоне.
У населених пунктах пошкоджень зазнали 22 приватні та чотири багатоквартирні будинки, п’ять автомобілів, дві господарські споруди, на території свиноферми загинули й згоріли 37 свійських тварин та майже 10 тон заготовлених сухих кормів.


В результаті артилерійського обстрілу Білозерки пошкоджено чотири приватні будинки та отримала поранення 33-річна жінка, у неї контузія, вибухова та черепно-мозкова травми.
Артилерійськими обстрілами пошкоджено сім будинків у Гаврилівці, три – у Кизомисі, один – у Широкій Балці.


російська армія здійснила комбінований обстріл із артилерії та РСЗВ Придніпровського, на щастя, обійшлося без постраждалих.
росіяни вдарили дроном типу «FPV» по одному з населених пунктів у Тягинській громаді. Внаслідок вибуху вогнепальні рани отримав 52-річний працівник місцевої пожежної охорони, який у момент атаки їхав на мопеді.


У Червоному внаслідок удару FPV-дрона загорілася суха трава і вогонь швидко поширився на територію свиноферми. Там загинули й згоріли 37 свійських тварин, знищено майже 10 тон сухих кормів та господарські споруди.


російські війська вдарили FPV-дронами по Нововоронцовці, Михайлівці та Велетенському, вибухами пошкоджено два автомобілі та три приватні будинки.


Упродовж доби російські військові з артилерії били по Антонівці, в результаті ударів пошкоджено три приватні будинки та постраждали троє людей: у 62-річного чоловіка вибухова та черепно-мозкова травми, його стан тяжкий, 84-річна жінка отримала контузію, вибухову та черепно-мозкову травми, у третього 62-річного постраждалого рвана рана обличчя. Також у лікарню звернулася 45-річна жінка, яка отримала мінно-вибухову травму та контузію в результаті обстрілу селища 16 липня.


На Антонівку російські окупанти скинули і вибухівки з безпілотника, в результаті чого пошкоджено приватний будинок.


Вдень окупанти відкрили артилерійський вогонь по Дніпровському району Херсона. Снарядами пошкоджено чотири багатоквартирні будинки та два автомобілі підприємства. На вулиці під обстріл потрапила 47-річна жінка, у неї мінно-вибухова травма та уламкове поранення голови.


російські окупаційні війська наносили удари FPV-дронами по центральній частині міста та Дніпровському району, на щастя, люди не постраждали.


У Корабельному районі в результаті артилерійського обстрілу приватного житлового сектора пошкоджено господарську споруду.


На місцях подій працювали слідчо-оперативні групи поліції, рятувальники та медики, які надавали допомогу постраждалим, ліквідували та документували наслідки російських атак.
За минулу добу поліція відреагувала на 366 заяв і повідомлень громадян про кримінальні правопорушення та інші події. Відкрито 12 проваджень за ст. 438 «Порушення законів та звичаїв війни» Кримінального кодексу України.
Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН