Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Результати резонансної перевірки Миколаївелектротрансу розглянуто судами двох інстанцій на користь держави

У 2023-ому році миколаївські аудитори провели резонансну перевірку КП ММР “Миколаївелектротранс”. За її наслідками виявлено порушень на загальну суму 9,2 млн грн. Тоді фахівці зафіксували порушень у КП Миколаївської міської ради «Миколаївелектротранс» при закупівлі павільйонів–укриттів біля зупинок на суму 5,8 млн грн та електроенергії на 3,4 млн грн, які стали предметом судового розгляду.

Бюро економічної безпеки України повідомлено про можливі порушення чинного законодавства КП “Миколаївелектротранс” під час закупівлі Швидкоспоруджувальних павільйонів “Тимчасове укриття” на суму 15,3 млн грн, які досліджено аудиторами на вказаному об’єкті контролю.

За наслідками перевірки щодо достовірності виконання робіт зі створення Укриттів у кількості 14 шт. виявлено факти документального не підтвердження витрат, понесених постачальником ТОВ “інженерно-будівельна фірма “ЕЛІТМАЙСТЕР” на загальну суму 5,8 млн грн.

Цим постачальником здійснено оформлення документів про виконання робіт зі встановлення Укриттів структурою N на суму 4,7 млн гривень, фактично відсутньою за юридичною адресою у м. Кропивницький. ТОВ має анульоване свідоцтво з ПДВ та звітувало податківцям про відсутність найманих працівників, а також задекларувало нульові доходи від будь-якої діяльності.

Матеріали перевірки закупівель долучено до кримінального провадження, яке розслідує передано Бюро економічної безпеки України.

Задокументовані факти при спорудженні Укриттів викликали гучний резонанс. Результати перевірки закупівель набули широкого розголосу, адже протягом 2023-2024 років оприлюднено понад 40 інформацій на новинних сайтах, 3 газетні публікації, показано сюжети на телебаченні.

На трьох брифінгах у 2023 та 2024 роках, журналісти неодноразово запитували про стан розгляду правоохоронцями результатів перевірки закупівель у КП “Миколаївелектротранс”.

Миколаївським окружним адміністративним судом, після розгляду справи №400/6470/23, винесено рішення, яким відмовлено у задоволенні позову  Миколаївелектротрансу.

Дане рішення суду КП ММР “Миколаївелектротранс” оскаржив в апеляційному порядку. 18 червня 2024 року П’ятий апеляційний адміністративний суд залишив без задоволення апеляційні скарги Миколаївелектротрансу, а рішення суду першої інстанції від 04 березня 2024 року у справі залишено без змін.

З письмового дозволу слідчих та у погодженому з ними обсязі, розміщено інформацію про результати цієї резонансної перевірки. З нею можна ознайомитися в публікаціях від 6 жовтня на Фейсбук-сторінці Управління, з подальшим переходом на сайт Управління.

 

Пресслужба Управління Південного офісу Декржаудитслужби в Миколаївській області

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН