Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

З робочим візитом Херсонщину відвідав міністр освіти і науки України Оксен Лісовий (відео)

Відео – Херсонська ОВА.

Про робочі зустрічі в Херсоні розповів Володимир Клюцевський, заступник начальника Херсонської ОВА.
“Міністр оглянув заклади загальної середньої освіти, які готуються до відкриття з 01 вересня цього року за змішаною формою навчання. Нарешті дітки зможуть певний час перебувати за партами в школах і отримувати знання у безпосередній взаємодії зі своїми вчителями.
Мова також йшла про виділення державою додаткових коштів для будівництва в школах нових укриттів, адже вони є обов’язковою умовою для навчання дітей у стінах навчального закладу. Міністр пообіцяв допомогти з додатковими ресурсами для придбання загалом 6-ти шкільних автобусів з метою підвезення учнів до працюючих шкіл”, – повідомив Володимир Клюцевський.
Окремо оглянули пошкоджені будівлі закладів вищої освіти КВНЗ “Херсонська академія неперервної освіти”, Херсонський державний університет, Херсонська державна морська академія, які ерефівці не залишають в спокої та систематично обстрілюють.
Також Оксен Лісовий пройшовся по всіх поверхах зруйнованої споруди КЗ “Херсонська обласна універсальна наукова бібліотека ім. Олеся Гончара”. Адже бібліотека завжди була потужним джерелом для наукових досліджень і навчальної літератури.
“За результатами візиту проведено нараду з начальниками всіх військових адміністрацій Херсонської області та керівниками їх відділів освіти, у ході якої міністр дав відповіді на багато практичних питань, що турбують місцевих освітян: від відновлення шкіл до нових форм навчання дітей в умовах війни. Цьогоріч прифронтова Херсонщина буде в пріоритеті уваги Міністерство освіти і науки України, завдяки чому активізується державна підтримка галузі освіти”, – додав Володимир Клюцевський.
https://youtu.be/tESsZpqlyWo?si=ubCunDX8gZPpCy8c
Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН