Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Виїхав з окупації, щоб піти на фронт: житель Горностаївки воює на Херсонщині

Історію захисника з позивним “Кавунчик”, який захищає Херсонщину розповіли в 124 окремій бригаді територіальної оборони ЗСУ.

Олексій родом з Горностаївки, що на Херсонщині, місце де стигнуть ті самі кавуни звідти й позивний – “Кавунчик”.


Масштабне вторгнення застало нашого героя в батьківському домі, де його телефонним дзвінком розбудив друг: – «Телефонує та й каже, чуєш вибухи? Я відразу подивився новини та зрозумів, що справи кепські, зателефонував у територіальний центр комплектування, де мені сказали приходити на наступний день, але наступного дня ми вже були окуповані», – розповідає Олексій.


Декілька місяців в окупації “Кавунчик” займався тим що допомагав місцевому населенню виживати: – возив продукти, разом з іншими чоловіками дивилися за порядком, за можливості передавав дані про знаходження та переміщення ворога.


Після того, як вдалося виїхати на підконтрольну Україні територію Олексій поїхав до родичів в Одеську область, де вже незабаром нарешті пішов в ТЦК:
– «Відразу я потрапив в Одеську бригаду територіальної оборони, але довго там не затримався, перевели до Херсонської. Наразі я виконую обов’язки командира відділення, мені подобається.  Головна задача командира – тримати в тонусі колектив. Ситуації бувають різні, але головне дисципліна, тоді й порядок буде, до того ж коли все робите разом – легше».

“Кавунчик” переконаний, що воювати буде кожен, тож зазначив: – «Тренуйтесь, обирайте собі підрозділ, займайтесь волонтерством, адже ця важка війна зачепить усіх, треба бути готовим».
Возможно, это изображение 1 человек и текст
Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН