Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

У ХДУ відбулося засідання стипендіальної комісії

28 червня відбулося засідання стипендіальної комісії Херсонського державного університету. Серед присутніх – ректор ХДУ Олександр Співаковський, проректори, декани факультетів, представники профільних відділів та студенти, – повідомляє пресцентр ХДУ.

На порядок денний винесли 2 питання.

Перше – стосувалося затвердження рейтингів та реєстрів для призначення академічних стипендій здобувачам першого (бакалаврського) та другого (магістерського рівня) вищої освіти денної форми навчання на І семестр 2024-2025 року навчального року. Про це доповіли декани, підкресливши, що попередньо відбулись обговорення на факультетському рівні.

Друге – обрання кандидатур студентів ХДУ на призначення стипендії Президента України та Кабінету Міністрів України. З цього питання доповіла проректорка з міжнародної та соціально-гуманітарної та науково-педагогічної роботи Алла Цапів. За її словами, традиційно надано 4 стипендії: 3 – Президента України та 1 – Кабінету Міністрів України.

Загалом факультети подали 12 кандидатур, які мають високі бали у навчанні та інші значні досягнення – публікації у наукових журналах, перемоги в усеукраїнських та міжнародних конкурсах та олімпіадах, активну громадську позицію. Тому колегіально визначились із пороговим балом успішності та пріоритетністю досягнень і шляхом голосування члени комісії обрали 4 кандидатури.

“Все прозоро та відкрито, за участі представників студентського самоврядування, які у разі наявності питань чи зауважень, завжди мають право на виступ”, – підкреслив ректор ХДУ.

Читайте про спортивні успіхи студентки ХДУ:

Я скрізь на змаганнях представляю Херсонщину, – Ангеліна Міхеєнко, чемпіонка Європи

Дивіться відео, як у Херсоні лікарі врятували поранених дітей через скид російськими військовими на них вибухівки з дронів:

 

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН