Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Під вартою утримується жителька Бериславського району: під час окупації брала участь у псевдореферендумі

За підтримання публічного обвинувачення прокурорами Бериславської окружної прокуратури Херсонської області місцеву жительку визнано винною у колабораційній діяльності (ч. 2 ст. 28, ч. 5 ст. 111-1 КК України).


Її засуджено до 6 років позбавлення волі з конфіскацією майна. Також позбавлено права обіймати посади в органах державної влади, державного управління, місцевого самоврядування чи органах, що надають публічні послуги строком на 10 років.


Прокурори у суді довели, що засуджена у вересні 2022 року брала участь у роботі так званої «виборчої комісії», створеної окупаційною владою на території с. Максима Горького для проведення псевдореферендуму щодо виходу зі складу України та приєднання до рф тимчасово окупованої території Херсонщини. Як член незаконно «комісії» вона ходила по домівках місцевих жителів, закликаючи їх голосувати на користь країни-агресора, видавала «бюлетені», та обліковувала тих, хто проголосував.


До набрання вироку законної сили жінка утримуватиметься під вартою.

 Читайте на сайті інформаційного видання “Український Південь”:
 Дивіться відео на ютуб-каналі інформаційного видання “Україснький південь”, як місцева влада ліквідовує наслідки рсоійських обстрілів у Херсоні:
https://youtu.be/39sZ7HqBvjA?si=9iB34mKFLy1H4npC

 

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН