Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

В Херсоні поліцейські затримали підозрюваного у хуліганстві зі стріляниною

Подія сталася в мікрорайоні «Шуменський». На балконі загального користування між трьома чоловіками виник конфлікт, під час якого один з опонентів поранив інших двох із травматичної зброї. Поліцейські оперативно затримали фігуранта. Йому може загрожувати 7 років ув’язнення, – повідомляє поліція Херсонщини.


25 червня, опівночі до чергової частини відділу поліції №2 (Корабельний) Херсонського районного управління поліції звернулася схвильована жінка. Вона повідомила, що в одній із багатоповерхівок мікрорайону «Шуменський» стався конфлікт зі стріляниною. За вказаною адресою негайно виїхала слідчо-оперативна група.
На місці події правоохоронці з’ясували, що дві компанії окремо одна від іншої вживали спиртні напої на балконі загального користування. Одному з нетверезих чоловіків здалося, що його обговорюють сусіди з іншої компанії. Тож він підійшов до них та почав з’ясовувати стосунки. В результаті почалася сварка, під час якої він здійснив декілька пострілів із предмету, схожого на пістолет, у бік своїх опонентів. Після чого втік у невідомому напрямку.


Як розповіла заступниця начальника підрозділу поліції Юлія Скиба, внаслідок конфлікту постраждали 36-річний цивільний чоловік заявниці та їх 39-річний сусід, який намагався зупинити нападника. Потерпілих доставили до лікарні, де в одного з громадян діагностували вогнепальне поранення стопи, а в іншого – долоні руки. Під час огляду місця події поліцейські на балконі виявили дві гільзи та магазин із двома набоями травматичної дії.


В результаті вжитих оперативно-розшукових заходів правоохоронці встановили місцеперебування 28-річного фігуранта. Він зізнався у причетності до скоєного ним правопорушення та показав, де викинув зброю. Поліцейські вилучили пістолет, а саме пристрій для відстрілу гумових куль калібру 9 мм, та направили його для проведення судової балістичної експертизи.


Фігуранту повідомили про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 4 ст. 296 «Хуліганство» Кримінального кодексу України. Нині вирішується питання про обрання йому запобіжного заходу. Чоловіку загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від трьох до семи років.
Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН