Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

В Херсоні поліцейські роз’яснили жителям основні аспекти протидії домашньому насильству

В умовах постійних обстрілів деокупованих територій поліцейські Херсонщини продовжують інформаційну роботу в напрямку протидії та попередження фактам домашнього насильства.
Тож днями працівники сектору протидії домашньому насильству Херсонського районного управління поліції спільно з представниками «ВОНА Хабу» Фонду ООН у галузі народонаселення в Україні (UNFPA) провели тематичний інформаційно-просвітницький захід, – повідомляє Поліція Херсонщини.

Працівники поліції зустрілися з представниками гуртожитків Херсона та розповіли їм про поняття насильства та його види й ознаки, про те, як допомогти жертвам домашнього насильства, ознайомили зі спеціальними заходами протидії цьому явищу, алгоритмом дій у випадку, якщо хтось став жертвою домашнього насильства. Також роз’яснили передбачену для кривдника адміністративну та кримінальну відповідальність і порядок звернення до поліції чи суду.


Для інформування херсонців учасникам передали тематичні плакати та буклети із зазначеним QR-кодом, за допомогою якого можна дізнатись про сервіси допомоги потерпілим, отримати необхідну послугу або повідомити про факт домашнього насильства.


Домашнє насильство не можна замовчувати, воно потребує ефективного реагування і скоординованих дій. Ми постійно вживаємо різноманітних заходів, зокрема, й інформаційних, для привернення уваги мешканців міста до проблеми домашнього чи гендерно зумовленого насильства, надаємо рекомендації як діяти та куди звертатися, якщо стали свідком чи постраждалим від нього. Наше завдання – швидко та якісно реагувати на всі випадки домашнього насильства й зробити все можливе, аби вони не повторювались. Якщо ви або хтось із ваших рідних чи знайомих стали жертвою будь-якого з видів насильства або розумієте, що існує така загроза, негайно зателефонуйте до поліції за номером 102, – розповіла начальниця сектору протидії домашньому насильству Херсонського районного управління поліції Олена Волкодав.
Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН