Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

У Бериславському районі у власніть держави повернуто 173 га земель лісового фонду

Прокурори Офісу Генерального прокурора та Херсонської обласної прокуратури відстояли у судах усіх інстанцій право держави на земельні ділянки лісового фонду загальною площею 173 гектари.


Встановлено, що у 2020 році ГУ Держгеокадастру у Херсонській області під час формування ділянок сільгосппризначення незаконно включило до їх складу землю, яка перебуває у постійному користуванні держлісгоспу. У такий спосіб створено всі умови для вилученн земель Гаврилівського лісництва та безперешкодної передачі їх в оренду приватному підприємству.


З метою захисту інтересів держави обласна прокуратура звернулася до суду з позовами про визнання недійсними наказів ГУ Держгеокадастру щодо зміни цільове призначення земель і договорів оренди, а також їх повернення законному власнику.


Господарський суд Одеської області задовольнив позови прокуратури у повному обсязі. Апеляційна та касаційна інстанції також підтримали позицію прокуратури. Після набрання рішенням суду законної сили прокуратура забезпечила їх виконання.


Рукотворний ліс на Херсонщині є найбільшим у Європі. Він вкриває 78 тис га й створювався десятиліттями. Значна частина лісових масивів регіону постраждали як від масштабних пожеж внаслідок обстрілів окупантів, так і від підтоплення території області через підрив військами рф дамби Каховської ГЕС.


Збройна агресія росії проти України щодня створює загрозливі умови для екологічної безпеки людей, заподіює значну шкоду лісам й іншим природним екосистемам.

 Джерело – Херсонська обласна прокуратура.
  До відома  – Гаврилівське лісництво знаходиться на території Бериславського району, який було деокуповано в 2022 році від російських хагаобників. Через пожежі чимало лісових надсаджень знищено і пошкоджено.
Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН