Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

У Херсонській області ми стоїмо міцно: історія бойового медика з позивним “Шериф”

“Бойовий медик має зберегти життя військовослужбовця. Бо найцінніше – це не гроші, а людське життя. Щоб хлопці відновилися, вилікувалися і повернулися у підрозділ, а після перемоги повернулися додому до своїх сімей”,- розповідає бойовий медик з позивним “Шериф”.


“Шериф” — бойовий медик взводу десантно-штурмової роти. У війську чоловік служить разом зі своїм братом, який обіймає посаду головного медика роти в тому ж підрозділі. На шлях воїнів брати стали з липня 2023 року.  Історію бойового медика з позивним “Шериф” розвовівли 37 окрема бригада морської піхоти.

“До територіального центру комплектування ми з братом пішли вдвох. І разом із ним проходили підготовку у навчальному центрі. Там ми отримали військово-облікову спеціальність “Стрілець”. А по закінченню курсу до нас підійшли інструктори і запропонували продовжити навчання та отримати спеціальність бойових медиків”, — розповів “Шериф”.


У цивільному житті ані він, ані брат медичної освіти не мали. Довелося вчитися всьому з основ, оскільки розуміли важливість роботи бойового медика на війні. Боєць розповідає, що увагу інструкторів привернули до себе під час проходження курсу тактичної медицини.

“Ми разом із братом показали хороші результати — добре працювали за протоколом MARCH, швидко і правильно накладали турнікет. Певно, це й стало причиною того, що на нас звернули увагу та запропонували продовжити навчання. Жодного разу не пожалкували про свій вибір”, — говорить військовослужбовець.


До лав 37 окремої бригади морської піхоти чоловіки потрапили після навчального центру. Серед обов’язків “Шерифа” — допомагати стабілізувати стан поранених у разі потреби та супроводжувати їх. Працює медик із бойовими розрахунками мінометної батареї.
“З мого досвіду, найбільш розповсюдженими пораненнями залишаються осколкові, здебільшого це поранення кінцівок — рук, ніг. Навіть серед піхотинців дуже рідко можна зустріти поранення від кулі”, — розповідає морпіх.


Головними навичками для його професії “Шериф” вважає швидку реакцію, вміння оцінити характер поранення та правильно надати найпершу допомогу пораненому бійцю.
“Треба вміти швидко реагувати на ситуацію — правильно накласти турнікет чи затампонувати поранення, стабілізувати дихання та серцебиття. А далі вже потрібно діяти відповідно до ситуації. Для мене головне — це життя наших бійців. Бойовий медик має зберегти життя військовослужбовця. Бо найцінніше – це не гроші, а людське життя. Щоб хлопці відновилися, вилікувалися і повернулися у підрозділ, а після перемоги повернулися додому до своїх сімей”, — говорить “Шериф”.


Попри всі складнощі, у перемозі сумнівів боєць не має.


“Я впевнений, що Україна переможе в цій війні. Відіб’ємо всі окуповані території та повернемо контроль над нашими кордонами. Тут, в Херсонській області, ми стоїмо міцно і ворогу не дамо й шансів. Все буде Україна!”.


Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН