Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

У Херсоні комунальники не проводять капремонт дахів багатоповерхівок після ворожих обстрілів,- міськрада

Херсонська міська рада продовжує зустрічі  з жителями у мікрорайонах  міста.                          Дві теми були топовими на черговій зустрічі з херсонцями – ліквідація наслідків ворожих обстрілів і підготовка до наступного опалювального сезону, – зазначили в міській раді.
Цього року була зустріч  з головами ОСББ Шуменського мікрорайону.
“Нагадав, що, поки ми у зоні активних бойових дій, ніяких капітальних ремонтів не буде. Пошкоджені дахи будуть консервуватись, а вибиті вікна закриватись ОСБ плитами. Це хоч і тимчасові рішення, але допомагають вберегти житловий фонд від руйнувань під впливом природних явищ”, – зазначив Роман Мрочко, начальник Херсонської МВА.
Попередній опалювальний сезон був складним і готуватись до наступного треба з урахуванням набутого досвіду. Людей цікавить перебіг ремонтних робіт, пілотний проєкт з побудови мінікотельні. Досить типове питання для нинішнього Херсона: “Як бути, якщо мешканці виїхали, а в квартирі прорвали труби? Слюсарі відключили весь стояк і як тепер готуватись до зими?” Іноді самі голови ОСББ пропонують колегам варіанти рішень і так ми спільними зусиллями шукаємо вихід із складних ситуацій.
Херсонська міська військова адміністрація всі питання, які піднімають містяни, бере в роботу і розбираємось по кожному окремому випадку, скільки б їх не було.
“Поки росіяни намагаються нас знищити, є багато охочих нам допомагати і ми маємо скористатися цим шансом. Тому про повоєнну відбудову Херсона думаємо вже зараз.
Стосовно розмов про евакуацію. Отримавши досвід захоплення міста ворожими військами та затоплення після підриву дамби на Каховській ГЕС, ми маємо бути готовими до різних сценаріїв розвитку подій. Тому, сподіваючись на оптимістичний, все ж тримаємо свої ресурси у стані готовності. Працюємо для людей!”,, – додав  Роман Мрочко. 
Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН