Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Житель Херсона Костянтин Козак отримав нагороду ДонорUA Awards 2024

обстріл Херсона
88 донорів крові стали лауреатами щорічної премії ДонорUA Awards, яку вручали вже
вчетверте. Подія відбулася 8 червня у Radisson Blu Hotel на Подолі. Нагороду присуджували донорам, зареєстрованим на платформі ДонорUA, які мають кількість підтверджених донацій, що співвідноситься з державними званнями. 72 донори стали Почесними, здавши кров понад 40 разів, і 16 людей, що мають понад 100 донацій, отримали статус Заслужених донорів. Нагороду отримав зокрема і херсонець, Почесний донор Костянтин Козак, – повідомляє  ДонорUA.
«Донорство крові має бути регулярним: від цього фактора залежить і стабільність запасів крові, і її безпека та якість. Адже регулярні донори свідомі своєї місії та відповідально ставляться до свого здоров’я. А ще регулярне донорство — це про місію. Люди, які впродовж років діляться кров’ю, аби рятувати життя — джерело світла і натхнення для нас. Дякуємо всім, хто у найстрашніший час не опускає рук — кров ніде не виготовляється і не продається, тож ваша допомога — безціннна», — коментує Ірина Славінська, співзасновниця ДонорUA та Президентка ГО «Всеукраїнська асоціація донорів України».
46 з 88 номінованих донорів змогли відвідати церемонію особисто, й отримали нагородну статуетку та подарунки від партнерів ДонорUA. Решта лауреатів отримають свої нагороди поштою. На церемонії нагородили також донорські команди, що мають найбільшу спільну кількість донацій у системі DonorUA for Teams. Спільноти Donor_IF, «Кровʼяна гільдія воїнів» та UrsusDonor здали кров понад 1000 разів кожна. Найбільше з корпоративних команд здавали кров працівники МХП.
Подію відвідали державний секретар міністерств охорони здоров’я України Дмитро Слободянюк та голова профільного Комітету ВРУ Михайло Радуцький, які привітали донорів та подякували за їхній внесок у стійкість країни.
«Сьогодні ми нагороджуємо Почесних і Заслужених донорів, але ніхто з них не думав про нагороди, йдучи на першу донацію — люди здають кров лише через щире бажання допомогти. Дякую вам за це. Подяка також команді ДонорUA, яка підтримує та розвиває спільноту донорів і нагадує всім нам про важливість цієї справи» — зазначив Голова Комітету Верховної Ради України з питань здоров’я нації, медичної допомоги та медичного страхування Михайло Радуцький.
Для гостей події виступали струнний квартет Національної філармонії України, бандурист гуртів «Тінь сонця» та «Зґарда», соліст Національного оркестру народних інструментів України «НАОНІ оркестра» Владислав Ваколюк, співачка, фольклористка, учасниця Голосу Країни 11, фронтвумен гурту «Зґарда» Юлія Вітранюк та стендап-комік Макс Вишинський.
Реєструйтеся на ДонорUA, здавайте кров системно, користуйтеся бонусами від партнерів та збирайте донації в особистому кабінеті, аби одного дня поповнити лави Почесних і Заслужених донорів.
Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН