Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

ХДУ презентував персоналізований чат-бот на всеукраїнському конкурсі стартапів

У Київському політехнічному університеті імені Ігоря Сікорського відбувся конкурс стартап-проєктів у сфері штучного інтелекту, що є одним із проміжних конкурсів до фестивалю Sikorsky Challenge 2024, – повідомляє пресцентр ХДУ.

До заходу долучилося близько 20 учасників, представники команд представляли власні стартапи. 

Проєкт Херсонського державного університету презентував викладач кафедри комп’ютерних наук та програмної інжерерії Максим Полторацький, який є розробником системи знань/навчання моделі штучного інтелекту.

Як зазначив Максим Полторацький, ідея полягає у створенні комплексного підходу до розробки інтелектуальних чат-ботів на базі штучного інтелекту:м

“Ми пропонуємо комплексну методологію щодо створення інтелектуальних помічників, яких можна використати не тільки у сфері освіти, а й персоналізованого навчання, медицині та військовій галузі, E-Commerce”.

В університеті вже є напрацювання, зокрема створено інтелектуальний чат-бот персоналізованого освітнього менеджементу “ЕVA”.

“Основне завдання – надання консультацій студентам вступникам, щодо освітніх послуг та бізнес-процесів. Наприклад, як отримати довідку, характеристику. Ми наамагалися максимально автоматизувати ці рутинні завдання. Чат-бот дає поради щодо вибору дисциплін вільного вибору та перспектив, які вони надають студенту”, – зазначив Максим Полторацький. 

Автором ідеї та методології є ректор ХДУ Олександр Співаковський.

Після презентації стартапу учасники перейшли до обговорення.

Зокрема, від КПІ надійшла пропозиція щодо створення чат-боту, який би об’єднував спільноту інжеренів БПЛА та військових, які ними користуються. Чат-бот сприятиме їх взаємодії, яка наразі ускладнена, оскільки нема прямої комунікації.

Максим Полторацький зазначив, що команда ХДУ охоче долучиться до цього проєкту.

Читайте на сайті інформцаійного видання “Український Південь”:

Ректор ХДУ представлятиме Україну на Симпозіумі у США

Також читайте, як  Викладачка ХДУ креативно проводить заняття з інноваційних технологій ресторанного бізнесу

 

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН