Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Ректор ХДУ представлятиме Україну на Симпозіумі у США

Команда Херсонського державного університету взяла участь у зустрічі, присвяченій проведенню Симпозіуму випускників 2018-2023 років Програми для адміністраторів громадських коледжів (CCAP), – повідомляє пресцентр ХДУ.

Симпозіум буде приурочений до щорічного заходу EducationUSA Forum (Форум «Освіта в США») і відбудеться 28 липня – 1 серпня 2024 року у Вашингтоні, округ Колумбія.

До зустрчі долучилися ректор ХДУ Олександр Співаковський, проректорка з міжнародної, соціально-гуманітарної та науково-педагогічної роботи Алла Цапів, керівниця відділу міжнародних ініціатив та проєктної діяльності Євгенія Ревенко.

“Дякую Бюро у справах освіти та культури Державного департаменту США (ECA) за довіру та можливість представляти Україну та Херсонський державний університет на такому високому рівні. Приймаючою стороною буде Університет штату Флорида, який мав честь відвідувати о 2018 році. З його представниками мали онлайн зустріч 4 червня 2024 року, щоб обговорити організаційні питання. Зокрема, готуватиму презентацію про те, як наш університет долає виклики повномасштабного вторгнення росії в Україну, будемо обговорювати інноваційні підходи, ділитись досвідом”, – прокоментував ректор ХДУ Олександр Співаковський.

Також разом ще з трьома українцями – випускниками програми CCAP, ректор візьме участь у низці зустрічей з представниками американського уряду та головними стейкхолдерами у Вашингтоні. Відбудеться обговорення питань академічної співпраці та підтримки.

В межах цієї програми заплановано візит до міста Таллагассі, штат Флорида, де відбудеться ознайомлення з досвідом допомоги військовим ветеранам, студентам з обмеженими можливостями, людям, які зазнали травм, постраждали від природних чи техногенних катастроф.

“Це все дуже актуально для України та для Херсонщини зокрема, яка є одним з найбільш постраждалих регіонів через військові дії та катастрофу, що спричинили росіяни, підірвавши дамбу Каховської ГЕС. Рухаємось далі і дякуємо громадянам США та уряду за підтримку України та бажання налагодити міжсекторальну взаємодію на прикладі співпраці у вищій освіті”, – підкреслив ректор.

 Читайте на сайті інформцаійного видання “Український південь”:

Делегація ХДУ бере участь у міжнародній конференції в Іспанії

Викладачка ХДУ креативно проводить заняття з інноваційних технологій ресторанного бізнесу

 

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН